Шокін знає, що першим пострілом Кравченко себе "вщипнув"

Вівторок, 5 липня 2005, 11:44
Заступник генпрокурора Віктор Шокін стверджує, що колишній голова МВС Юрій Кравченко покінчив життя самогубством, а больові відчуття від його першого пострілу були такими, "як ніби людина вщипнула себе за руку".

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "Факти" у вівторок.

"Експерти розрахували, що больові відчуття від першого пострілу були приблизно такими, як ніби людина вщипнула себе за руку", - сказав він, відповідаючи на питання про два постріли, які зробив Кравченко.

"Такі прецеденти були і раніше", - додав він.

За словами Шокіна, "версію самогубства підтверджують і свідчення дружини".

"З її слів стало відомо, що незадовго до смерті Кравченко щось писав (як потім з'ясувалося, передсмертну записку), потім м'яко відіслав її з кімнати. Сказав, що збирається вийти погуляти із собакою... Хоча дружина дотепер не вірить у самогубство", - відзначає Шокін.

За словами заступника генпрокурора, у ході слідчого експерименту "були знайдені відповіді на всі питання - чи могла рука після пострілу зробити таку-то траєкторію, чи міг пістолет потрапити туди, де він лежав? Чи міг покійний після пострілу знаходитися саме в такій позі?".

"До того ж, треба було врахувати, що дружина, яка першою прибігла на місце надзвичайної події, кинулася до загиблого і трохи змінила положення тіла", - відзначив він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування