Колесников "хамив" у генпрокуратурі, але до нього пустили дружину

Вівторок, 5 липня 2005, 12:07
Глава Донецької облради Борис Колесников на допитах поводився некоректно і погрожував слідчим і генпрокурору.

Про це розповів заступник генпрокурора Віктор Шокін в інтерв'ю "Фактам".

"Шкода, у мене немає під рукою рапортів слідчого, який веде цю справу! І слідчому погрожував, і мені, і генпрокурору. Хамив? Ну, це дуже м'яко сказано. Спілкуватися з ним було неприємно", - відзначив заступник генпрокурора.

"От епізод. Слідчий читає йому обвинувачуваний висновок. Адвокат Федур відразу радить: "Напишіть, що суть обвинувачення вам незрозуміла". Ну як це? Грамотна, поважна людина, напише: "Суть обвинувачення зрозуміла, але з обвинуваченням не згодний". А чиновник, який обіймав таку солідну посаду, пише, що йому "незрозуміла суть", - додав Шокін.

Він висловив здивування такою порадою "грамотного" адвоката (Федура) і припустив, що Колесников "це зрозумів, взяв ще двох адвокатів".

За словами Шокіна, "справа Колесникова - звичайний кримінальний злочин".

"Рекет, вимагання майна іншої людини за допомогою погроз, аж до вбивства. Злочин, що мав місце в 2002 році, уже можна назвати нетиповим для сьогоднішнього суспільства, оскільки "традиції" рекету уже відійшли у вчорашній день", - відзначив Шокін.

На питання, коли справу Колесникова буде відправлено до суду, Шокін відповів: "Зараз арештований вивчає справа. Знаходиться в СІЗО".

"Наскільки мені відомо, в одиночній камері - за його ж бажанням. Йому навіть дозволили побачення з дружиною, хоча це, взагалі-то, незаконно. Але ми намагалися поставитися до нього по-людськи", - відзначив він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News