Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві штурмували фабрику. Мартиненко ні при чому

Середа, 6 липня 2005, 12:23
У вівторок увечері невідомі спробували захопити будинок взуттєвого підприємства "Київ", у якому зосереджені служби управління фабрикою.

На думку Ігоря Тинного, голови наглядової ради фабрики "Київ", боротьба йде за земельну ділянку в престижному районі столиці.

Тинний пов'язує захоплення підприємства з головою Печерської районної держадміністрації міста Києва Анатолієм Коваленком.

Як повідомлялося, 25 червня поточного року більш 400 працівників фабрики були закриті в одному з приміщень колишнього Палацу піонерів (площа Слави).

Люди, що назвалися представниками фірми "Стабілбудсервис", намагались переконати робітників повторно продати паї фабрики, раніше вже придбані нинішніми інвесторами підприємства. Гроші для виплати робітником привозилися автомобілями "Діамантбанку".

Підприємство "Київ" створено в 1867 році указом імператора Олександра II і сьогодні є єдиним уцілілим столичним взуттєвим підприємством, одним з найбільших в Україні, постачаючи значну частину продукції армії і МВС. Нинішній директор фабрики Тарасюк керує підприємством 42 роки.

Інтерфакс-Україна

P.S.

У той же час деякі експерти вважають, що за даною справою стоїть керівник фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко.

Водночас сам Мартиненко категорично заперечує свою причетність до конфлікту. Як сказав "УП" прес-секретар Мартиненка, він вважає подібні чутки "спробою використати авторитет "Народного Союзу Наша Україна" для захисту своїх бізнес-інтересів".

Прес-секретар зазначив, що йому невідомо про будь-яку причетність Мартиненка до згаданої фабрики.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування