Геращенко розповіла про мрію Ющенка і скаржиться на російську газету

Четвер, 7 липня 2005, 12:06
Президент України Віктор Ющенко планує взяти коротку відпустку у серпні.

Про це "Українській правді" повідомила прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко.

Таким чином вона відреагувала на інформацію в російській "Независимой газете" про те, що Ющенко не збирається у відпустку.

За словами Геращенко, ніхто з цієї редакції не зв’язувався з прес-службою президента, і вона обурена, що інформація, яка не отримувалася у неї, береться в лапки і подається, як чиясь цитата.

Геращенко пообіцяла пізніше повідомити, де і коли президент планує провести відпустку. На питання, чи буде це в Україні, чи за кордоном, прес-секретар зазначила, що не може поки що сказати.

"Якщо говорити про мрії президента, то він мріє побувати в Грузії і в Карпатах. Президент любить гори і динамічний відпочинок", - сказала вона.

У статті "Независимой газети" у четвер йшлося про те, що Ющенко не збирається у відпустку. Журналісти відзначають, що причини відмови в прес-службі Ющенка не уточнили, однак, за їхніми словами, "очевидно, що напередодні парламентських виборів у країні ... Ющенко намагається ні на день не випускати з рук контроль над ситуацією".

У статті також розповідається про те, де зазвичай відпочивають президенти країн СНД.

За словами журналістів, президент Вірменії Роберт Кочарян, "надає перевагу курортному вірменському містечку Цахкадзор", де проводить свою зимову відпустку щороку. "А літню він проводить у своїй резиденції "Кругла дача", що знаходиться за 62 км від Єревана на березі озера Севан", - говориться в статті.

Як повідомили виданню в апараті президента Узбекистану, цього року Іслам Каримов майбутню відпустку проведе вдома.

Як відзначає газета, початок своєї минулорічної відпустки екс-президент Киргизії Аскар Акаєв провів у Москві, "поєднуючи приємне з корисним: переваги відпочинку в Білокамінній і консультації з російським колегою Володимиром Путіним".

"Однак більшу частину відпустки він все-таки вирішив провести на батьківщині – у Киргизії, на узбережжі озера Ісик-Куль", - йдеться в статті.

У той же час, за словами журналістів, нинішньому виконуючому обов'язки президента країни Курманбеку Бакієву "відпочинок у найближчі місяці, швидше за все, не світить", оскільки на майбутніх вихідних в країні відбудуться президентські вибори.

У МЗС Туркменії газеті повідомили, що президент Туркменії Сапармурат Ніязов "за давньою традицією" провів частину своєї відпустки на Каспійському узбережжі разом з родиною, де займався редагуванням другого тому книги "Рухнама" ("Духовність").

За інформацією видання, президент Молдови Володимир Воронін їздив у Чехію разом із дружиною "ще задовго до того, як став президентом, а останнім часом переваги чеського туризму освоїли і члени уряду Молдавії".

"Відомий любитель бігу на лижах Олександр Лукашенко надає перевагу зимовому відпочинку. Торік він відпочивав на лижному курорті в Словенії, де залишив не тільки сліди від лиж, але і відзвуки дипломатичного скандалу", - пише газета.

Журналісти відзначають, що тоді "словенська опозиція виступила з різкою критикою МЗС, яке видало "невиїзному" президентові візу", після чого президент Білорусії виїхав у Казахстан "до свого давнього друга Нурсултана Назарбаєва".

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі, за словами журналістів, торік "відпочити не встиг, однак цього року наприкінці липня він планує виїхати разом із дружиною, яка очікує другу дитину, у Голландію, де живуть її батьки".

"Як правило, під час відпочинку президенти пишуть книги, плавають, дивляться футбол або катаються на лижах", - відзначає газета.

При цьому видання не пише, де збирається провести свою відпустку президент Росії Володимир Путін.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...