Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун зустрінеться з Мельниченком, щоб його заарештувати?

Четвер, 7 липня 2005, 17:47
Глава Фонду громадських свобод, фінансованого російським олігархом Борисом Березовським, Алекс Гольдфарб вважає, що генпрокурор Святослав Піскун поїхав у США за Миколою Мельниченком як можливим обвинувачуваним.

Про це Гольдфарб заявив "Українській правді" у четвер.

"Піскуну тепер не стільки потрібні плівки Мельниченка, скільки сам майор. І потрібний він зовсім не як свідок, а як співучасник убивства", - вважає Гольдфарб.

Він аргументував це тим, що "Мельниченко й компанія почали склеювати докази ще до події злочину".

"Мельниченко, природно, буде відбиватися від Піскуна американським поліпритулком. Але в прокурора, який цього тижня обговорить долю Миколи з американськими колегами, немає нестачі аргументів", - вважає Гольдфарб.

За його словами, серед аргументів Піскуна буде те, що в Україні змінився режим. "Одержавши у свій час притулок від Кучми, майор більше не може стверджувати, що всесильний президент як і раніше погрожує йому розправою", - вважає Гольдфарб.

Як він стверджує, "щодо Мельниченка розглядається вже не просто прослушка - акт, загалом, політичний, а цілком конкретне наведення на цілком конкретне вбивство". "Тобто в Піскуна є всі підстави просити американців переглянути рішення про притулок через нові обставини", - вважає Гольдфарб.

Він також стверджує, що майор, коли просив притулку в США, "збрехав імміграційній службі". "Адже він говорив, що писав Кучму сам з високих міркувань, а тепер з'ясовується, що це була високопрофесійна спецоперація, проведена групою осіб", - стверджує Гольдфарб.

"Так що цілком імовірно, що Піскун одержить від американців голову майора, якщо, звичайно, той не вирішить зникнути поки не пізно, наприклад, до Москви або кудись на Кариби. Двох мільйонів доларів, які, як пишуть, Микола одержав від Бакая, цілком достатньо, щоб зорганізувати собі таке зникнення", - вважає Гольдфарб.

У той же час, як передає радіо "Свобода", сам Мельниченко наполягає на тому, щоб його зустріч із Піскуном була "якомога публічнішою". "Бажаю, щоб була знята на камеру ця наша зустріч", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування