Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УБИВЦЯ ГЕТЬМАНА ВІДМОВИВСЯ ВІД СВІДЧЕНЬ. Піскуну це не заважає

Понеділок, 1 серпня 2005, 21:36


Засуджений до довічного ув’язнення за вбивство Вадима Гетьмана Сергій Кульов, який раніше визнав свою провину в цьому злочині, відмовився від своїх свідчень.

Про це "Українській правді" повідомила його адвокат Євгенія Колодій.

За її словами, Кульов направив до Верховного суду клопотання про перегляд винесеного в 2003 році вироку в порядку виняткового провадження.

Колодій також передала "Українській правді" відповіді на свої питання від Кульова, який зараз перебуває в Бердичівській виправній колонії №70.

Кульов заявляє, що його вирок "повинен бути переглянутий, тому що вся справа сфабрикована".

Він пише, що вперше йому запропонували дати свідчення про свою причетність до вбивства Гетьмана в 2001 році в Житомирському СІЗО – він там перебував як засуджений до трьох з половиною років позбавлення волі за хуліганство.

За словами Кульова, дати свідчення про причетність до вбивства Гетьмана йому запропонували працівники Генпрокуратури – "старший слідчої групи Дробиняк і слідчий Сілін".

"Вони кожен окремо говорили, що потрібно в державних цілях обвинуватити Лазаренка", - сказав Кульов.

Згоду дати свідчення проти себе Кульов пояснив "погрозами" його життю і його родині, а також тим, що, перебуваючи у в'язниці, він "нічим не зможе допомогти".

За словами Кульова, слідчий Генпрокуратури Дробиняк говорив, що "так потрібно для уряду, щоб Лазаренко не зміг повернутися" і що "вироком суду потрібно зв'язати Тимошенко й Лазаренка".

Як відомо, у вироку Луганського апеляційного суду сказано, що "суд приймає як достовірні свідчення Кульова, свідків Сердюка, Мар'їнкова про те, що вбивство Гетьмана було замовлено Лазаренком".

Водночас представники Генпрокуратури, знайомі зі справою Гетьмана, скептично поставилися до заяви Кульова.

За словами джерела "Української правди", крім визнання провини Кульовим, була знайдена "маса доказів" його причетності до вбивства Гетьмана. "Слідчі, крім зізнання самого Кульова, повинні були переконатися, що він себе не обмовив – що й було зроблено", - сказав представник Генпрокуратури, який побажав залишитися неназваним.

Джерело також назвало "звичним явищем", коли засуджені на довічне ув’язнення починають писати клопотання про перегляд вироку.

Водночас генпрокурор Святослав Піскун в ефірі 5 каналу заявив, що відмова Кульова від своїх свідчень навряд чи може вплинути на справу вбивства Гетьмана.

"Я не думаю, що докази по цій справі базувалися лише на доказах Кульова. Суд виносить вироки не за показами, а за комплексним збиранням і оцінкою доказової бази. Доказова база там була достатня. Такі строки так просто нікому не дають. Якщо він засуджений, він засуджений законно", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...