СУД НЕ ПРИСУДИВ АНДРІЮ ЮЩЕНКУ ШТРАФ через помилку Луценка. Він не згоден

Четвер, 4 серпня 2005, 18:34

Печерський суд Києва не присудив штраф синові президента Андрію Ющенку за порушення правил дорожнього руху.

У канцелярії суду "Українській правді" повідомили, що в четвер відбулося засідання суду, під час якого суддя відправила протокол на дооформлення у зв'язку з порушенням його складання.

Як відомо, на минулому тижні в ефірі каналу "1+1" Луценко підписав протокол на штраф 17 гривень, оскільки Андрій Ющенко визнав свою провину в тому, що він керував автомобілем BMW M6 без права на це.

Однак, як пояснив "Українській правді" працівник канцелярії Печерського райсуду, міністр не мав права підписувати протокол про адміністративні порушення – у даному випадку це повинен був робити інспектор ДАІ.

Водночас прес-секретар Луценка Інна Кисіль заявила "Інтерфакс-Україна", що "відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення міністр мав право підписувати протокол".

Кисіль пояснила, що ст. 254 цього кодексу говорить, що протокол має складатися уповноваженою на те посадовою особою і ця особа повинна мати при собі відповідні документи.

За її словами, ст. 255 говорить про те, що протокол складається уповноваженими особами органів внутрішніх справ. "Згідно з цими двома статтями, міністр Луценко не порушував правил складання протоколу", - сказала вона.

Вона також зазначила, що відповідно до указу президента про ліквідацію Державтоінспекції усі функції по контролю за безпекою дорожнього руху покладено на МВС і міністр як посадова особа має право складати протокол.

Тобто, як сказала Кисіль, міністр підписав протокол як уповноважена посадова особа МВС.

Крім того, Кисіль підкреслила, що сам протокол був складений "без яких-небудь порушень".

Говорячи про те, чи потрібні покази свідків правопорушення, прес-секретар підкреслила, що, якщо є згода самого правопорушника, то покази свідків не потрібні.

Коментуючи відсутність даних у протоколі про власника машини, вона сказала що "протокол складається на правопорушника, а не на власника".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування