Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти обвинувачують Тимошенко і Терьохіна у відмиванні грошей?

Четвер, 4 серпня 2005, 18:39

Завезення з-за кордону цукру-сирцю без сплати мита і ПДВ, для подальшого продажу його в Україні є реалізацією тіньової схеми з відмивання коштів, розробленої Кабінетом Міністрів.

Про це заявив перший секретар Політради Соціалістичної партії України Йосип Вінський, повідомляє прес-служба СПУ.

"Кабінет Міністрів затіяв тіньову схему, за якою певні люди покладуть собі в кишеню 150 мільйонів доларів", - підкреслив Вінський з приводу рішення уряду про поставки цукру-сирцю в Україну.

"Минулого року в Україні було вироблено 1,8 млн. тонн цукру. Зараз ідеться про ввезення додатково в обхід сплати ПДВ і митних зборів 150 тисяч тонн цукру-сирцю, тобто майже 10% від загального виробництва цукру. Цей цукор може "збити" ціну, але він "зіб’є з ніг" і вітчизняних цукровиків, дестабілізує ситуацію на ринку", - вважає Вінський.

"Ця розроблена у високих кабінетах афера призведе лише до знищення цукрової галузі в Україні, до закриття заводів, а також до втрати роботи десятками тисяч сільгоспвиробників, які вирощують цукровий буряк. Навряд чи уряд цього не розуміє" – коментує він.

За словами Вінського, складається враження, що окремі урядовці - передусім прем’єр-міністр Тимошенко та міністр економіки Терьохін, який лобіював завезення цукру-сирцю - "керуються не інтересами держави та конкретного громадянина, а якимись іншими, небезкорисливими мотивами, які вимірюються кількома десятками мільйонів доларів".

Вінський нагадав, що ще місяць тому соціалісти виступили проти законопроекту "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру", поданого Кабміном в пакеті так званих "СОТівських" законів, який відкривав шлях до необмеженого завезення цукру-сирцю в Україну.

Разом з тим, Вінський також зазначив, що міністр агропромислової політики, соціаліст Олександр Баранівський не голосував за розпорядження Кабміну про закупівлю цукру-сирцю.

"До речі, наш депутат-соціаліст Микола Мельник ще від початку тижня безуспішно добивається зустрічі з прем’єр-міністром, щоб обговорити це питання", - додав Вінський.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування