Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Карпачова просить врятувати журналіста, який місяць голодує

Субота, 6 серпня 2005, 13:43

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова вимагає негайного звільнення з-під варти головного редактора газети "Євпаторійський тиждень" Володимира Лутьєва.

Як повідомили ЛігаБізнесІнформ у прес-службі омбудсмена, журналіст більше місяця голодує на знак протесту проти судового свавілля і в даний час знаходиться в критичному стані.

Карпачова нагадує, що Лутьєв почав голодування після того, як постановою колегії суддів судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Севастополя від 30 червня 2005 року журналістові було змінено запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт.

У зв'язку з погіршенням стану здоров'я ще 19 липня він був госпіталізований у Севастопольську міську лікарню N1 для медичного огляду. З 28 липня по 2 серпня Лутьєв знаходився в Сімферопольському СІЗО управління Департаменту України з питань виконання покарань в АРК, де його оглянули лікарі.

А з 2 серпня він знову переведений у ІВС Сімферополя, що вважається найгіршим в Україні за умовами утримання. Там він утримується в камері разом із тринадцятьма іншими ув'язненими, відзначає омбудсмен.

Карпачова вважає, що справжньою причиною цього арешту і взяття Лутьєва під варту є спроба позбавити журналіста можливості займатися професійною діяльністю.

Вона нагадує, що справа Лутьєва тягнеться вже не перший рік. Журналіст був затриманий ще 11 листопада 2002 року за підозрою в підготовці замаху на життя депутата Верховної Ради Криму Миколи Котляревського.

Тоді представниками Уповноваженого було встановлено, що Лутьєв, який є інвалідом другої групи, утримувався в одній з гірших камер. Затриманий був підданий знущанням, фізичному насильству, приниженню людської честі та гідності.

Тоді за поданням омбудсмена винний у такому поводженні з ув'язненими начальник Сімферопольського ІВС був звільнений з роботи.

"На жаль, цей факт не став застереженням для тих, хто намагався тоді звести рахунки з непокірливим журналістом за його принципову громадянську позицію і чесне виконання професійного обов’язку", - відзначає Карпачова.

Читайте також:

Журналіста, який нібито вчинив замах на депутата, знову відправили під варту

Володимир Лутьєв: журналіст-убивця чи жертва "замовної" справи? II

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...