Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепер п'ятикласники вивчатимуть "помаранчеве диво"

Понеділок, 8 серпня 2005, 11:05

Видавництво "Генеза" випустило підручник з історії України для 5 класу з розділом про помавранчеву революцію.

"Прихильники Ющенка... перетворили Майдан на сонячне помаранчеве диво", — цитує один з епізодів помаранчевої революції, описаних у підручнику "Вступ до історії України" газета "Сьогодні".

Як пише видання, видавництво "Генеза" виграло конкурс, оголошений Міністерством освіти і науки.

"Перемогу проекту підручників "Генези" чиновники пояснюють трактуванням. Мовляв, нарешті наша історія буде сприйматися як щось особисте. І водночас стверджують, що в книгах немає політики", - пише газета.

"Однак про неполітичний характер підручників можна посперечатися", - додають журналісти.

Газета приводить ще одну цитату з підручника: "Його (Ющенка) перемога — це перемога всього українського народу, що хоче жити заможним і щасливим життям".

Видання відзначає, що "далеко не всі регіони підтримували Віктора Андрійовича і не вся Україна проголосувала одноголосно за один кандидата".

Водночас, за словами заступника головного редактора видавництва "Генеза" Олени Радзивілл, цей курс охоплює весь період історії: від древніх часів по сьогоднішній день.

"Останній розділ називається "Україна сучасна", де є всі, починаючи з першого президента, незалежності, прийняття Конституції і закінчуючи останніми виборами. А оскільки "помаранчева революція" має до них безпосереднє відношення, упустити з вигляду ми її не могли", - сказала вона.

За словами заступника головного редактора, "описано і всю колізію виборів, тому не згадати імена багатьох політиків просто неможливо".

"Зазначені і прізвища головних кандидатів, що пройшли в другому турі, і Юлія Тимошенко як голова нового уряду. Що ж стосується об'єктивності, то автор, звичайно ж, до неї прагнув. Але події зовсім свіжі, а це, як ви самі розумієте, заважає", - відзначила Радзивілл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування