Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесников назвав Порошенка своїм товаришем і не знає, чи буде Янукович лідером

Понеділок, 8 серпня 2005, 12:06

Голова Донецької облради Борис Колесников виключає можливий тиск секретаря РНБО Петра Порошенка на заступника генпрокурора Віктора Шокіна в зв'язку з арештом Колесникова.

"Я практично виключаю це. У мене з Петром Олексійовичем (Порошенком) завжди були чудові відносини. Товариські. Ми, можна сказати, колеги, обоє займалися кондитерським бізнесом. У нас завжди була здорова конкуренція", - відзначив Колесников в інтерв'ю газеті "Сьогодні", опублікованому в понеділок.

Колесников також вважає некоректною інформацію про те, що його арешт пішов після розмови в секретаріаті президента, де йому було запропоновано включити до виборчого списку Партії регіонів якихось людей і від чого він відмовився.

"Розмови щодо того, що от ти відмовишся включити людей у список, а ми тебе посадимо - не було. Цю бесіду неправильно інтерпретували", - сказав лідер Донецької облорганізації Партії регіонів.

Разом з тим Колесников підтвердив, що розмова відбулася в будинку секретаріату з особою, яка не є його співробітником. Він попередив голову Донецької облради про справу, що готується проти його, за фактом вимагання. "І як варіант рішення проблеми він запропонував включити якихось людей у список Партії регіонів", - сказав Колесников.

Він виключив замовлений характер його діла і заявив, що вважає, що правоохоронні органи "стали заручниками власних помилок".

На думку Колесникова, у Партії регіонів питання про зміну лідера не стоїть, разом з тим це питання знаходитися в компетенції з'їзду партії.

"Питання так зовсім не стоїть: змінювати або не змінювати Януковича. Усі рішення приймає з'їзд. Я не знаю зараз досконально настроїв в обласних організаціях партії - ще не спілкувався з людьми. Питання про лідера вирішать саме вони", - сказав лідер Донецької облорганізації Партії регіонів.

Він також вважає за необхідне легалізувати бізнес шляхом відкриття рахунків і сплати 13% податку. "Усі справи, що були проти бізнесу, усі питання, що були до якоїсь конкретної дати - припустимо до 1 січня 2006 року - усі справи до цього ми забуваємо, а от далі працюємо і походження будь-яких грошей має бути пояснене", - сказав він, підкресливши необхідність чіткої дати, до якої "знімаються всі питання".

Він висловив сподівання, що парламентські вибори в Україні не вплинуть на українське суспільство так, як президентські. "Щоб було, як в Америці: вибори закінчилися, руки пожали, а далі кожний займається своєю справою", - сказав голова облради.

Говорячи про зрив з'їзду "Нашої України" у Донецьку 31 жовтня 2003 року, голова Донецької облради відзначив, що "антинашеукраїнська" програма в той час реалізовувалася по всій країні, а розроблялася вона, за його словами, у Києві і від регіонів нічого не залежало.

Відповідаючи на питання про свою роль у тих подіях, Колесников сказав: "З Червоненком (нині міністр транспорту і зв'язку) і з Жванією (нині міністр із питань надзвичайних ситуацій) я в той день пив каву у мене в кабінеті".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...