Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Москаля чекає ще один позов до суду і скарга Луценку

Вівторок, 9 серпня 2005, 11:03

Колишній начальник Львівського УМВС, а нині помічник міністра внутрішніх справ на Львівщині Богдан Шкарада відкидає звинувачення заступника міністра Геннадія Москаля у невиконанні доручення про очищення рядів міліції.

"Я сам не можу зрозуміти для чого так по-популістськи, без суду і слідства, звинувачувати людей", - сказав він в інтерв’ю "Львівській газеті", коментуючи слова Москаля про те, що Шкарада "особисто покрив злочинну діяльність оперативних працівників".

Шкарада також збирається поскаржитись на дії Москаля міністру внутрішніх справ Юрію Луценку і не виключає можливості подати позов до суду за наклеп.

"Нехай він (Луценко) розбереться, а за собою залишаю право звернутися до суду, щоб захистити свою честь і гідність", - сказав помічник міністра.

Також він спростував інформацію Москаля про те, що він передавав йому список осіб, причетних до підпалу, підкладення вибухівки, розгрому й інших протиправних дій, які чинили напередодні та під час виборчої кампанії.

"Москаль не давав мені жодних списків", - зазначив він.

Щодо ймовірної причетності працівників одного з підрозділів управління Львівського МВС до підпалу редакції газети “Поступ”, про що також стверджував Москаль, Шкарада зазначив, що він "особисто казав йому про це під час першого візиту пана Москаля на Львівщину в березні".

"Взагалі був здивований, що він одразу озвучив цю інформацію на брифінгу, не перевірену. До речі, про те, що працівники міліції можуть бути причетними до цього злочину, мене повідомили з внутрішньої безпеки. Але всі дані були на рівні чуток", - додав він.

Шкарада обурений звинуваченнями Москаля у тому, що він нібито виконував вказівки екс-керівника Львівської міліції Олега Сала під час президентських виборів і що досі перебуває з ним у тісних стосунках.

"Востаннє самого Сала я бачив на сесії обласної ради, коли торік у грудні він звітував щодо виборів. Опісля я не бачив його, не зустрічався з ним і не розмовляв телефоном...Із Салом у мене відносини, м’яко кажучи, були недобрі. Свого часу він відправляв мене на пенсію...", - сказав він.

"Тепер говорити, буцім маю з ним якісь зв’язки, – це звичайнісінька неправда", - додав Шкарада.

За його словами, саме він першим заявив про те, що зі справи Сала щодо зловживань під час будівництва дачі зникли серйозні документи і "оголосив на всю Україну про те, що справа йде в інший бік".

Водночас Шарада повідомив, що він подав у відставку з посади начальник Львівського УМВС і наразі перебуває у відпустці.

"Президент сказав, якщо я чесний офіцер, щоб писав рапорт. Я чесний офіцер, тому й пішов. Нині на посаді помічника, як державний службовець", - сказав він.

За словами Шкаради, причиною критики з боку заступника міністра стали люди, які захотіли “вижити” його із посади.

"Якщо це місцеві, то, безумовно, вони мають серйозні зв’язки з Києвом. Якщо мене звинувачує у злочинах заступник міністра, то в це вплутані дуже серйозні люди. Якщо мене хочуть зараз скомпрометувати, то, очевидно, я комусь наступив-таки на одне місце", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування