Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВІДСВАРИВ ТИМОШЕНКО ЗА ЗАВОД ПІНЧУКА

Четвер, 1 вересня 2005, 19:55

Президент Віктор Ющенко різко розкритикував ситуацію, що склалася навколо Нікопольського феросплавного заводу.

Ющенко наголосив, що навколо цього стратегічного для держави підприємства зіштовхнулися інтереси двох фінансово-промислових груп, сформованих за минулої влади, повідомляє прес-служба президента.

Президент нагадав, що існує рішення суду про встановлення законності й повернення державі 50% плюс однієї акції НФЗ. На його думку, уряд має докласти всіх зусиль, аби у виключно законному руслі вирішити ситуацію навколо НФЗ.

Ющенко провів у четвер телефонні розмови з прем’єр-міністром, керівником фонду Держмайна, міністром промислової політики, міністром юстиції та генеральним прокурором, під час яких піддав "жорсткій критиці позицію уряду", який "не зміг захистити інтереси держави в ситуації навколо НФЗ і забезпечити стабільність і порядок у Нікополі".

На думку президента, "уряд, на жаль, не доклав достатніх зусиль, аби сьогодні навколо НФЗ не розгорталися провокації та дійства, влаштовані двома кланами".

Ющенко доручив уряду і Фонду Держмайна виключно у законному руслі поставити крапку в цій конфліктній ситуації. Президент вимагає призначення керівником заводу незалежного, ефективного і професійного менеджера, не пов’язаного з жодною фінансово-промисловою групою.

Президент доручив уряду забезпечити колективу заводу нормальні умови для подальшої роботи. "Колектив НФЗ має відчувати, що влада відстоює інтереси держави і громадянина і створює всі необхідні умови для нормальної роботи цього стратегічного об’єкту", – наголосив Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування