Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерти сварять Тимошенко за шоу Пінчука. Воно стало цілодобовим

П'ятниця, 2 вересня 2005, 10:50

На площі перед Нікопольським заводом феросплавів усю ніч простояли працівники та правоохоронці, що залишились для охорони громадського порядку.

Про це у п’ятницю повідомляє 5 канал.

За словами журналістів, коли судовий виконавець спробував пройти на територію НЗФ за допомогою солдатів "Беркуту", працівники заводу, що перебували на мітингу, не пропускали правоохоронців до заводу, загородивши їм дорогу дерев'яною лавою.

Голова громадського об'єднання "Віче України" Інна Богословська закликала міліцію залишити майдан перед заводом.

Перед протестувальниками також виступили депутати, зокрема Юрій Кармазін, який закликав вирішувати конфлікт у правовому полі. Мітинг завершив заступник міністра внутрішніх справ Володимир Рудик - він дав наказ правоохоронцям розійтись.

"Я б попросив командирів підрозділів міліції зараз вишикувати особовий склад, залишивши тут тільки патрульний наряд по периметру для забезпечення порядку", - сказав він.

Як відомо, у четвер відбулася термінова нарада президента Віктора Ющенка та прем’єра Юлії Тимошенко, на якій Ющенко різко розкритикував події навколо НЗФ та позицію уряду, який "не зміг захистити інтереси держави в ситуації навколо НЗФ і забезпечити стабільність і порядок у Нікополі".

Водночас експерти з питань приватизації впевнені, що втручання президента було необхідним, щоб не поширити незаконні процеси під час зміни власника майна на всю Україну, повідомляє "Німецька хвиля".

Зокрема, керівник Міжнародного інституту приватизації Олександр Рябченко вважає, що уряд створює небезпечний прецедент - здійснення масової реприватизації майна з порушенням законодавчих процедур.

На думку Рябченка, рішення суду про незаконність приватизації цього заводу з’явилося наприкінці серпня, і набуття державою прав власності на НЗФ через проведення зборів акціонерів з метою зміни менеджменту підприємства мало відбуватися не раніше, ніж за 45 днів.

Аналітик також наголошує, що протягом цього терміну стало б відоме й рішення Верховного суду, в якому нинішній власник НФЗ - компанія “Інтерпайп” - оскаржує вердикт про незаконність приватизації.

Як відомо, 30 серпня на зборах акціонерів Нікопольського феросплавного обрали новий менеджмент заводу, близький до групи "Приват".

Водночас, Пінчук вважає ці збори і ухвалені на ньому рішення нелегітимними. З вівторка навколо НЗФ проходить мітинг, організований колишніми власниками підприємства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування