Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ВІДМЕЖОВУЄТЬСЯ ВІД ПРИВАТУ ТА ТОМАГАВКА БРОДСЬКОГО

П'ятниця, 2 вересня 2005, 12:54

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко відкидає звинувачення, що в ситуації з Нікопольським заводом феросплавів вона стала на бік промислової групи "Приват".

"Тут довелося чути натяки, що уряд став на бік "Привату" – це неправда. Нам байдуже, чи це "Приват", чи Пінчук, чи "Рошен", – сказала прем’єр на прес-конференції в п’ятницю.

Як доказ відсутності зв’язків з "Приватом" вона згадала той факт, що уряд ініціював звернення до Генпрокуратури, і та порушила кримінальну справу щодо приватизації Запорізького заводу феросплавів.

Вона також висловила думку, що Пінчук "не міг би так вільно почувати себе і транслювати, як він читає новини з державних коридорів", якби не мав підтримки серед нинішніх чиновників у владі. Разом з тим вона не уточила, кого саме має на увазі.

"Все це просто було шоу, що могло бути організоване зятем Кучми тільки під досить серйозним прикриттям", - заявила прем’єр.

"Думаю, ніколи в житті в державі, де сильна влада, де влада правова, де немає в Пінчука ніякого сильного "даху", він ніколи не дозволив би собі робити такі речі, як було зроблено вчора. Думаю, він зараз почуває себе в Україні абсолютно впевнено", - сказала Тимошенко.

"Я здивована, коли як мені розповідають, що Кучма так окріп, що повернувся до практики телефонувати суддям і народним депутатам і закликати їх на барикади до Пінчука, і нагадувати, що він для кого в житті зробив, щоб йому трошки відплатили. Я хочу, щоб у нас не було ніякого повернення до старого", – сказала Тимошенко.

На її думку, замовники фальсифікації на минулих виборах "сьогодні в новій владі почувають себе як удома". "І саме тому сьогодні Пінчук може собі таке дозволити, і тому я хотіла б, щоб ця епоха закінчилася в Україні, коли олігархи правлять країною", - сказала прем'єр.

Щодо заяви свого радника і однопартійця Михайла Бродського про корумпованість оточення Ющенка, який напередодні заявив про намір скласти свої повноваження та вийти з партії, то, за її словами, це є його власною заявою.

Вона нагадала, що Бродський є людиною "досить гарячою і відвертою" і за свої вислови свого часу навіть "побував на нарах".

"Михайло Юрійович зрозумів, що я є невід’ємною частиною команди президента, тому я і вдячна, що перед тим, як відкопати томагавк війни, він відмежувався від мене", сказала вона. Водночас прем'єр наголосила, що кожна людина має право на свою думку.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування