Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартиненко подає на Зінченка до суду

Понеділок, 5 вересня 2005, 18:17

Лідер парламентської фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко подає до суду позов щодо захисту честі та гідності через неправдиві звинувачення на свою адресу з боку екс-держсекретаря України Олександра Зінченка.

Так у переданій прес-службою НСНУ заяві він відреагував на звинувачення Зінченка у корупції.

Мартиненко назвав цю інформацію брехливою та свідомо спрямованою на дискредитацію його як політика.

"Звинувачення на мою адресу з боку Олександра Зінченка стали для мене прикрою несподіванкою – не так із політичних міркувань, як із загальнолюдських моральних позицій", - зазначив він.

"Мені тим прикріше за поведінку Зінченка, що я був одним із ініціаторів його залучення до виборчої кампанії Віктора Ющенка; більше того, остаточне рішення про свою участь у кампанії Зінченко приймав у мене вдома", - відзначив Мартиненко.

Він також зазначив, що "Зінченко в черговий раз став інструментом реалізації чужого сценарію, спрямованого на розкол команди президента та на ослаблення позицій Віктора Ющенка як політичного лідера нації". "Хоча Зінченко мав би розуміти, що такі плани є марними", - наголосив депутат.

За словами Мартиненка, "відставка Олександра Зінченка була до певної міри очікуваною після того, як президент різко розкритикував діяльність особисто держсекретаря та секретаріату в цілому, який не може похвалитися якими-небудь досягненнями".

"Але замість того, щоб узяти на себе відповідальність за провали в роботі секретаріату президента, Зінченко вирішив, так би мовити, перевести стрілки на тих, кого він став вважати своїми опонентами", - відзначив Мартиненко.

Прогнозуючи майбутнє Зінченка, заступник голови ради НСНУ висловив переконання у відсутності в колишнього держсекретаря політичних перспектив. "Після такого легковажного і невмотивованого демаршу жодна серйозна політична сила не наважиться надати йому політичний притулок", - вважає Мартиненко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...