Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти ополчилися проти Тимошенко й Терьохіна

Вівторок, 6 вересня 2005, 11:41

У кризовій ситуації, що склалася у агропромисловому комплексі держави, винні ті сегменти уряду, які пов'язані з бюджетною та ціновою політикою, а також з формуванням цін на енергоносії.

Про це заявив перший секретар політради Соцпартії Йосип Вінський, повідомляє прес-служба СПУ.

Він наголосив, що у соціалістів "немає сьогодні претензій" до міністра аграрної політики Олександра Баранівського.

За його словами, "позиція Баранівського збігається з позицією Соцпартії, він її активно відстоює у Кабінеті міністрів, але всі його ініціативи розбиваються об позицію Терьохіна і прем'єр-міністра".

"Баранівський досягає головного - ріст ВВП в цій галузі перевищує ріст ВВП, наприклад, у промисловому виробництві. Тобто він як міністр, який організовує виробничі процеси, виявляється найбільш ефективним в уряді", - зауважив депутат.

За словами Вінського, ті процеси, які пов'язані з кризою у АПК, "не пов'язані з фукціями Міністерства аграрної політики".

На думку одного з лідерів СПУ, "проблема не в тому, що ми не можемо посіяти чи зорати, а в тому, що сільське господарство дехто прагне зробити донором всієї економічної ситуації у державі".

Депутат вважає, що це може привести до знищення вітчизняного сільгоспвиробництва, а тому "завтра ми з вами вже не зможемо купляти українське м'ясо, молоко та хліб, а коли завтра в нас не буде власного хлібу, ми не зможемо регулювати ціни, коли піде вгору світова ціна на хліб".

"Вибачте, але коли за 1 тонну дизельного палива дають 10 тонн зерна, то такої пропорції в жодній країні світу не було", - підкреслив Вінський, зауваживши, що питання "про відкликання Баранівського сьогодні є некоректним, бо він працює краще, ніж деякі інші міністри, які формують економічну політику навколо сільського господарства".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування