Британські газети: Зінченко і Порошенко уповільнили ринкові реформи

Середа, 7 вересня 2005, 10:50

Прем’єр Юлія Тимошенко та секретар РНБО Петро Порошенко готують формування окремих блоків на парламентські вибори 2006 року.

Про це пише британська газета "Файненшл Таймс" в статті "Український президент провадить переговори з метою залагодити розкіл у політичній команді", повідомляє Бі-Бі-Сі.

Як йдеться у газеті, президент Ющенко тиснув на обох, пана Порошенка та пані Тимошенко, з тим, аби вони виступили спільним блоком на парламентських виборах у березні наступного року.

"Проте, як виглядає, Петро Порошенко та Юлія Тимошенко готують формування окремих блоків, що виступатимуть один проти іншого. Серйозність кризи було підкреслено президентською заявою, що він скасовує планований візит до Польщі, де б президент України мав взяти участь у роботі економічного форуму", - відзначає видання.

В той же час часопис "Дейлі Телеґраф" у статті "Українська Помаранчева революція втрачає своє сяйво" зазначає, що Ющенко "веде битву з метою захистити довіру до української прозахідної Помаранчевої революції у ході найсерйознішої кризи від часу приходу до влади минулого року".

"Суперечки у його хиткій коаліції просто вибухнули тоді, як доволі впливовий державний секретар подав у відставку з посади, звинувативши чільних посадовців у корупції. Навіть союзники Ющенка кажуть, що мало що змінилося з часу зимової драматичної битви за контроль київських вулиць", - пише видання.

Часопис, втім, зазначає, що боротьба на верхівці української влади постає різким контрастом до ідеалізму народженого подіями Помаранчевої революції.

"Дейлі Телеґраф" зазначає, що "боротьба на верхівці української влади, у якій домінують потужні постаті, уповільнила хід ринкових реформ в Україні, які мали б надихнути закордонних інвесторів та надати поштовху українській економіці".

Водночас часопис наголошує: "Втім, оглядачі вказують на те, що попри нинішню кризу, в Україні було досягнуто помітного поступу. Соціальна допомога, надто для шахтарів, збільшилась, і малий бізнес починає активно процвітати".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування