"Інтер" продали росіянам, а Порошенко давав за нього 150 мільйонів?

Середа, 7 вересня 2005, 13:09

Депутат Володимир Сівкович простить Генеральну прокуратуру та Службу безпеки України перевірити законність всіх операцій щодо акцій телеканалу "Інтер" та зміни керівних органів компаній-акціонерів телеканалу.

Про це йдеться у запиті Сівковича до генпрокурора Святослава Піскуна та голови СБУ щодо проведення розслідування загибелі депутата Євгена Плужнікова, одного з акціонерів каналу "Інтер" "у зв’язку з нововиявленими обставинами, які дають підстави вважати її насильницькою", повідомляє прес-служба депутата.

Депутат стверджує, що після смерті Плужнікова, контроль над його часткою на "Інтері" перейшов до російської структури "Євразхолдинг".

"Таким чином, "Інтер" повністю належить іноземним власникам, що є грубим порушенням закону України "Про телебачення і радіомовлення" та створює загрозу національним інтересам та національній безпеці України", - йдеться в запиті.

Сівкович звертає увагу, що "всі дії по заволодінню каналом були проведені в період перебування Плужнікова в стані коми та відразу після його поховання, у зв'язку з чим виникають питання про їх правомірність і законність".

У запиті депутат нагадує, що протягом квітня-липня 2005 року "зацікавлені особи провели сумнівні операції по зміні засновників комерційної структури ТОВ "Пегас телебачення" (яке є акціонером телеканалу "Інтер"), а також з акціями АТЗТ "Українська незалежна ТБ-корпорація".

Сівкович звертає увагу на те, що 13 червня 2005 року, "саме в той день, коли Плужніков перебував в Німеччині в тяжкому стані, в Україні від його імені було терміново проведено збори учасників ТОВ "Пегас телебачення", на яких змінили керівництво".

"Загадковим у цій ситуації є те, що у день фіксації лікарями стану коми Плужнікова, відбулися збори акціонерів телеканалу "Інтер" і зміни в керівному складі компанії", - йдеться у запиті.

Крім того, за інформацією Сівковича, "як стверджують особи з найближчого оточення Плужнікова, у квітні–травні цього року Плужніков проводив переговори з секретарем РНБОУ Петром Порошенком про можливий продаж своєї частки в телеканалі "Інтер" за 150 млн. доларів США".

"Але в кінцевому результаті Плужніков відмовився продавати свою частину акцій телеканалу", - йдеться у запиті.

Сівкович вимагає "ретельно перевірити обставини смерті Плужнікова з урахуванням вищевикладених фактів та перевірити законність всіх операцій щодо акцій телеканалу "Інтер" та зміни керівних органів компаній-акціонерів телеканалу".

Як відомо, 30 липня акціонери "Інтера" внесли кандидатуру віце-президента російської компанії "Євразхолдинг" Валерія Хорошковського на посаду голови наглядової ради компанії.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування