Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко, якого розслідує СБУ, скаржиться, що те його хоче вбити

Середа, 7 вересня 2005, 14:46

Республіканська партія України заявляє, що життю голови партії Юрію Бойку загрожує небезпека.

Про це членам партії стало відомо з достовірних джерел, повідомляє прес-служба партії.

Згідно з інформацією, що надійшла до представників партії, за Бойком та його родиною ведеться зовнішнє стеження, прослуховуються телефони.

"Крім цього, є серйозні підстави стверджувати, що плануються спроби його фізичного усунення. Не виключена організація начебто "нещасного випадку" чи зрежисованого хуліганського нападу, підкидання компрометуючих речей (наркотики, зброя) до будинку Бойка тощо. Згідно з інформацією, яку отримали народні депутати – члени РПУ, акції проти Юрія Бойка плануються в надрах СБУ", - зазначає прес-служба.

Партія пов'язує цю начебто загрозу "з активною громадянською та політичною позицією лідера партії, його критичним ставленням до неефективної та непрофесійної політики виконавчої влади".

"Лідер Республіканської партії України довів свій професіоналізм та проявив себе як вмілий та послідовний захисник інтересів України. За три роки керівництва НАК "Нафтогаз України" він погасив газові борги України в розмірі 1 млрд 700 млн доларів. Окрім того, на момент його звільнення з посади ціна газу в Україні для населення була найдешевшою в СНД та Європі", - зазначає прес-служба.

Вона також відзначає, що Бойко – "один із компетентних та послідовних критиків діяльності прем’єр-міністра Юлії Тимошенко", а прем’єр "неодноразово висловлювала через ЗМІ погрози та обвинувачення на адресу Юрія Бойка".

"На наш погляд, насамперед за цим стоїть помста та бажання повернутися на газовий ринок тих, кого діяльність Юрія Бойка усунула від тіньових посередницьких схем в газовій сфері. А також – намагання уряду знайти винуватців у власних прорахунках у ПЕК", - говориться в заяві партії.

Однопартійці Бойка Юлій Йоффе і Василь Гладкіх подали до Генеральної прокуратури України звернення щодо перевірки інформації і порушення кримінальної справи.

Як відомо, СБУ виявила низку порушень в діяльності "Нафтогазу", в часи, коли його очолював Юрій Бойко.

Раніше прем'єр Юлія Тимошенко звинуватила колишнє керівництво "Нафтогазу України" у причетності до історії зі "зникненням" 8 млрд. кубометрів газу "Газпрому" узимку 2004/05 року.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування