Через відставку Тимошенко у Пінчука й Ахметова буде більше конкурентів?

Четвер, 8 вересня 2005, 17:34

Експерти розходяться в оцінці впливу відставки українського уряду на фінансові ринки країни.

Так керуючий директор російського інвестиційного фонду Delta Private Equity Partners з капіталом в $500 млн. Кирило Дмитрієв в інтерв'ю "Українській правді" заявив, що "це дуже правильно й позитивно".

"Мені здається, що старий уряд, постійно втручаючись в економіку, створював базис для корупції", - сказав він.

На його думку, "новий уряд може робити тільки одну річ - це не втручатися постійно в економіку й вирішення якихось суперечок, а створити просто нормальну інфраструктуру для прийняття рішень".

Він відзначив, що уряд має думати про те, як створювати швидко зростаючі галузі. На його думку, швидко зростаючі компанії сприяють створенню робочих місць, й "відповідно економіка йде вперед".

"Новому уряду потрібно просто найняти професійних людей, а не революціонерів, обмежити постійний піар і висловлення, які тільки заважають, і сфокусуватися на тому, як зменшити роль держави в економіці", - відзначив він.

У той же час, на думку голови правління банку "Фінанси й Кредит" (Київ) Володимира Хливнюка, урядова криза пригноблююче відіб'ється на бізнесі і, як наслідок, на результатах банківської діяльності.

"Ці події, які, без сумнівів, можна охарактеризувати як кризу, позначаться на бізнесі банківських клієнтів і, відповідно, відіб'ються на нашому банківському бізнесі", - сказав він.

"Зрозуміло, банки багато втратять: недоодержать запланований прибуток, населення почне розтягати гроші "по кубушках". Хотілося б думати, що ця криза буде останньою і дозволить згрупувати команду президента, а також дозволить знайти механізми ефективного управління країною", - сказав банкір.

Як сказав начальник казначейства ВАТ АБ "Укргазбанк" (Київ) Андрій Пономарьов, найбільш істотний вплив на курс гривні на міжбанківському валютному ринку може зробити зміна економічного блоку уряду.

"Розвиток подій, при якому у відставку йде уряд на чолі з Юлією Тимошенко, може викликати появу нових учасників приватизаційних конкурсів "Криворіжсталі" і Нікопольського заводу феросплавів, що не може не позначитися на курсі гривні й кон'юнктурі ресурсного ринку", - відзначив він.

На його думку, через зміну економічного блоку уряду, ставки на короткострокові ресурси можуть значно зрости. Експерт також прогнозує, що банки можуть найближчим часом підвищити ставки по депозитах фізичних й юридичних осіб.

Разом з тим, як думає голова правління Приватбанку (Дніпропетровськ) Олександр Дубілет, урядова криза не зробить істотного впливу на фінансовий і фондовий ринки.

"Українська правда", Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News