Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ЄС підтримують Ющенка, але бояться дестабілізації

Четвер, 8 вересня 2005, 18:01

Єврокомісія ЄС висловлює довіру президенту Віктору Ющенку, однак ЄС остерігається подальшої дестабілізації в Україні.

Про це сказав співробітник Центру європейської політики, політолог центру європейських досліджень Войцех Любовецький, повідомляє "Радіо Свобода".

"Тут в Брюсселі я зауважив два цікавих факти: перше це те, що Європейська комісія дуже швидко відреагувала на події в Києві, і зокрема висловила довіру президенту Ющенку, що його нова адміністрація буде рухатись згідно з проголошеним курсом під час Помаранчевої революції. І другий елемент - це наголошення на значенні стабілізації в Україні, бо таке швидке падіння нового уряду в Україні турбує, ЄС остерігається подальшої дестабілізації в Україні", - зазначив він.

На питання, що він особисто думає про ситуацію, яка склалася в Україні, Любовецький зазначив, що ця ситуація нагадує йому те, що колись робилося в Польщі з приходом до влади "Солідарності", "й коли широкий спільний рух еліти "Солідарності" почав ділитися".

"Але що стало потім після поділу. Відбулось очищення шеренг "Солідарності", частина яких повернулася до польського уряду. І проблемою для України тепер є труднощі, пов’язані з поділом тієї еліти, яка привела український народ до Помаранчової революції", - зауважив Любовецький.

Водночас речник Європейськоїї комісії Емма Адвін сказала, що Ющенко і його адміністрація зможе швидко впоратись з нинішніми труднощами, сформувати новий уряд "й надалі проводитиме ту політику, про яку говорив (Ющенко) під час виборів".

"Президент Ющенко під час виборів оголосив про свою політичну платформу і який внесок він планує зробити в реформи України, зокрема в сфері боротьби з корупцією в державі, проведенні чистої політики", - зазначила вона.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування