Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко відніс компромат на Порошенка Піскуну

Четвер, 8 вересня 2005, 20:08

Екс-віце-прем'єр України Микола Томенко заявляє, що колишній держсекретар Олександр Зінченко передав у четвер у Генеральну прокуратуру і СБУ частина документів, що свідчать про корупцію у вищих ешелонах влади.

"Думаю, що ця історія про те, що президент вирішив бути адвокатом Порошенка (екс-секретар РНБО) і Третьякова (перший помічник президента) - напевно, не кращий вибір", - сказав Томенко в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві.

"Тому що я знаю, що сьогодні Олександр Зінченко передав першу порцію документів щодо, на мій погляд, корупційних дій і Порошенка, і Третьякова в СБУ і Генпрокуратуру", - додав він.

Він висловив сподівання на те, що розслідування буде проведене оперативно.

Томенко підкреслив, що уряд Тимошенко виступав не проти окремих особистостей, а за те, щоб розділити бізнес і політику.

"Я хотів би, щоб зрештою бізнес відокремили від політики, і сьогодні у виступі президента я цього не почув", - сказав він.

При цьому Томенко запевнив, що й надалі дружитиме з Ющенком.

"Дружба була і залишається, але ми дружити з президентом будемо у відповідності до Конституції і чинного законодавства. Якщо ми спільно будемо працювати по Конституції і законах, то ми будемо найближчими соратниками і друзями", - сказав він.

"Якщо від президента будуть ходити якісь посланці з усними рекомендаціями, кого призначати на посаду або кому треба віддавати акції заводів, ми таким чином будемо критикувати його посланців і самого президента, якщо він дійсно вповноважував їх на ці кроки", - додав Томенко.

"У нас немає конфліктів з президентом. У нас є конфлікт з оточенням, яке вважає, що президент їх вповноважив керувати країною", - сказав екс-міністр.

Томенко також висловив сподівання, що Юлія Тимошенко після відставки очолить якусь політичну силу, виграє на виборах парламентських та повернеться до Кабміну.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування