Березовський пророкує Ющенку "крах" після відставки Тимошенко

П'ятниця, 9 вересня 2005, 11:09

Засновник Фонду громадських свобод, російський олігарх Борис Березовський заявляє, що відставка уряду Юлії Тимошенко – "це особистий крах Ющенка як президента".

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Сейчас", опублікованому в п'ятницю.

"Якщо він захоче відставки пані Тимошенко, те це, по суті, означає його особистий крах як президента. Оскільки зовсім очевидно, що без Порошенка (екс-секретар Радбезу) і тим більше Третьякова (перший помічник президента) ця революція була б можлива. А без Юлії Тимошенко - ні", - сказав він.

За словами Березовського, відставка Тимошенко не зупинить демократичний процес, "однак як лідер нації Ющенко існувати перестане".

"І, безумовно, новим лідером нації - а вона ним уже фактично є і ще зміцнить свої позиції - стане Юлія Тимошенко. Якщо, звичайно, розлючені цією ситуацією люди не знищать її фізично", - додав він.

Крім того, Березовський стверджує, що він "добре знав, що добродії Порошенко і Третьяков реально корумповані".

За словами Березовського, вони прийшли у владу "не для того, щоб будувати демократичне суспільство, а щоб нажитися, а є зовсім безкорисливі люди, наприклад Турчинов (екс-голова СБУ) або Томенко (екс-віце-прем'єр з гуманітарних питань)". "Навіщо їх забирати? Чим вони провинилися?", - запитав він.

Березовський вважає, що зараз в Україні "глибока криза".

"І все-таки я згодний з паном Томенком в тому, що це другий етап "помаранчевої революції". Дуже показова реакція російської влади, яка заявляє про кінець української революції. Думаю, це твердження правильне з точністю до навпаки. Це - безумовне продовження "помаранчевої революції", - сказав він.

На думку Березовського, події свідчать про те, що "працює найголовніший елемент, якого вдалося досягти "помаранчевій революції", - свобода поширення інформації".

"Це необхідна умова будь-якої демократичної держави. Без відкритості влади для суспільства немає ні найменшого шансу побудувати демократію", - відзначив він.

За словами Березовського, кроки Ющенка показали, що "він недосвідчений політик".

На питання, чи буде Березовський підтримувати Тимошенко, у тому числі фінансово, на парламентських виборах, він відповів, що відповідно до українських законів, іноземний капітал до участі в передвиборчій кампанії не допускається.

"Тому, природно, я не стану спонсором політичної кампанії пані Тимошенко. Але завіряю, що мої моральні пріоритети - на її стороні з того моменту, коли я побачив її на Майдані. Після Майдану, мені здається, вона виявила себе набагато більш послідовно, ніж президент", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування