Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров запевняє, що "істеричних поривів не буде"

П'ятниця, 9 вересня 2005, 19:10

Голосування Верховної Ради по запропонованій президентом кандидатурі Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра відбудеться за тиждень, коли парламент почне працювати в режимі пленарних засідань.

"Наступний тиждень Верховна Рада працює в комітетах. А потім буде працювати в сесійному режимі, і на тому тижні буде поставлене питання про прем'єр-міністра", - повідомив в.о. глави уряду Єхануров журналістам у Києві в п'ятницю.

За його словами, робота з формування складу уряду поки не почалася. "А усе, що робиться сьогодні - різні провокації - мені не хочеться коментувати ці речі", - сказав Єхануров, відповідаючи на питання про можливий склад уряду, який з'явився в деяких ЗМІ.

В.о. прем'єра також відмовився відповідати на запитання, хто з міністрів минулого уряду може зберегти свої портфелі. "Я не хочу себе зв'язувати жодними зобов'язаннями. Я отримав можливість зараз працювати відкрито з різними політичними силами. Президент дає мені можливість працювати, і я дуже радий цьому", - заявив Єхануров.

"В мене питання одне - хто професійно забезпечує роботу. І головне питання винятково прагматичне - здатність керувати процесами, здатність бути міністром", - підкреслив він.

Єхануров також повідомив про пропозицію президента Ющенка всім парламентським фракціям сісти за стіл переговорів, щоб забезпечити хороші економічні показники і необхідні соціальні стандарти в країні протягом семи місяців, що залишилися до парламентських виборів.

"Була дуже конструктивна розмова. Думаю, що це дуже серйозні пропозиції. І те, що президент пропонує усім фракціям, включаючи "Регіони України", сідати за стіл переговорів, включатися в нормальний творчий процес і разом працювати - це дуже серйозний сигнал", - сказав Єхануров, коментуючи підсумки зустрічі глави держави з лідерами фракцій, яка відбулася в п'ятницю.

За його словами, Ющенко запропонував підготувати документ "під умовною назвою "Меморандум". "Як розуміння, що залишилося 7 місяців до виборів: країна повинна одержати уряд, який би забезпечив всі економічні показники і всі необхідні соціальні стандарти", - додав Єхануров.

За його словами, усі, хто виступав на зустрічі, позитивно прийняли пропозицію президента. В.о. прем'єра уточнив, що зараз у секретаріаті працює робоча група, і до понеділка, ймовірно, документ буде готовий.

"Думаю, що можна говорити, що в ці дні ми перевертаємо якусь сторінку - черговий етап нашого розвитку, ми стали більш досвідченими, тому що кожна революція - це значить, що є якийсь час, який має пройти, коли всі дуже багато рухаються. Багато кричать, говорять, а потім настає нормальний період міркувань і професійної роботи. Я думаю, що такий час саме настає. Можете не сумніватися, що істеричних поривів не буде", - сказав на закінчення Єхануров.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування