Янукович радіє за "чесний крок" Ющенка, хоче виборів і чекає на Тимошенко

П'ятниця, 9 вересня 2005, 19:53

Голова Партії регіонів Віктор Янукович вважає правильним рішення президента Віктора Ющенка про відставку уряду.

Про це він сказав в ефірі каналу НТН у п'ятницю.

"Рішення, яке прийняв президент України, воно дуже правильне, але трошки не своєчасне. Якщо подальші кроки будуть такими ж сміливими, то в нас є надія на те, що ми цю кризу можемо незабаром перебороти", - сказав він.

На думку Януковича, для подолання кризи слід, у першу чергу, достроково ввести конституційну реформу.

"Для цього потрібно прийняти кілька законопроектів, прийняти політичне рішення, що конституційна реформа вводитися достроково", - сказав він.

Крім того, Янукович виступає за проведення дострокових парламентських виборах.

"Тільки народ України має право зробити вибір, хто ж має користуватися і користується довірою народу", - відзначив він.

Відповідаючи на питання, чи може бути блокована політична реформа, Янукович сказав:

"Якщо президент України, його політична воля буде при цьому виявлена, я вважаю, що ми подолаємо цей бар'єр, у нас для цього є всі можливості, тобто знайти консенсус у суспільстві, як сказав президент у своєму виступі, він визнав, що було позиціонування, самомилування...".

На питання, яким чином можуть бути проведені дострокові вибори, Янукович відзначив, що "це питання потрібно розглянути розширеним колом, пошукати політичний консенсус, а потім винести на парламент і обговорити".

"Ми не повинні заганяти себе в якийсь кут, але ми повинні розуміти, яка відповідальність перед усім спектром політичних сил і насамперед, у влади перед народом", - сказав він.

На думку Януковича, перший крок до виходу з кризи зроблений, "чесний, демократичний".

Крім того, Янукович не виключив співпраці з Тимошенко, якщо вона піде в опозицію.

"Ви знаєте, це непростий процес. І запрошувати або не запрошувати Тимошенко в опозицію ніхто не буде. Це її право. За законами політичними ми можемо бути в одній політичній ніші і, можливо, в одній коаліції. Нічого неможливого нема", - сказав Янукович.

При цьому він відзначив, що в роботі її уряду "з перших кроків були допущені такі великі помилки". "Це системна неправильна була позиція в рішенні багатьох питань. Або безсистемний підхід. Коли вириваються елементи – ніколи не вийде результат. І в жодному випадку не мало бути різких рухів", - відзначив він.

"Потрібно було не святкові марші здійснювати, а закочувати рукава і працювати", - сказав Янукович.

"Бог бачив, ми не заважали, за що нас критикували, до речі. Але моя позиція – взяла владу відповідальність – хай покаже. Думаю, що ми не робили радикальні дії, щоб нас не обвинуватили", - додав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування