Тимошенко відповідала за Березовського, а Порошенко не знає про гроші Григоришина

Четвер, 6 жовтня 2005, 14:09

Екс-секретар РНБО Петро Порошенко стверджує, що за контакти з опальним російським олігархом Борисом Березовським у штабі Ющенка відповідала Юлія Тимошенко.

Так він відповів на запитання про фінансування кампанії Ющенка в інтерв'ю виданню "Аргументи і Факти", повідомляє прес-служба Порошенка.

"Я думаю, що це питання варто поставити Юлії Тимошенко. Відповідальність за контакти з Березовським у штабі була на ній", - сказав Порошенко.

Сам він, за його словами, з Березовським ніколи не зустрічався.

Що стосується знайомства з російським бізнесменом Костянтином Григоришиним Порошенко сказав, що знайомий з ним.

"Я вважаю, що він зіграв дуже важливу роль у Запорожжі під час виборів. Який у нього бізнес, з чого він складається, я не знаю і не хочу знати", - сказав Порошенко.

Говорячи про розпад коаліції президента і обвинувачення у корупції, Порошенко сказав, що "по команді було завдано зрадницький удар".

"Українське суспільство дуже легко вірить у корупцію у вищих ешелонах влади. Тому, коли Зінченко, який прийшов у нашу команду одним із останніх, завдав удару по новій владі обвинуваченнями в корупції, то від його демаршу постраждала вся країна. Адже удару було завдано по головному – по вірі мільйонів людей", - відзначив він.

"Це була системна робота. Тут постаралися і Бродський, і Томенко, і Зінченко, і Турчинов, який передозував екс-держсекретаря компроматами. У результаті – люди розчаровані у всій владі, а політичні аутсайдери 2004 року можуть одержати можливість реваншу", - додав Порошенко.

За його словами, якщо так далі піде, "завтра на жовтогаряче буде алергія, а помаранчева революція стане найбільшим розчаруванням десятиліття".

"Я підкреслюю - це не трагедія Порошенка, Мартиненка, Третьякова або Зінченка. Проблема глобальніша", - підкреслив Порошенко.

При цьому він відкинув будь-які обвинувачення в корупції.

"Якби обвинувачення Зінченка мали реальні підстави, через 30 секунд моя заява з покаяним листом лежало б на столі президента. Я б привселюдно попросив прощення за зраду. Посади мене ніколи не цікавили", - додав він.

У той же час на питання, чи піде він святкувати на Майдан річницю революції, якщо там будуть Тимошенко і Зінченко, Порошенко відповів ствердно.

"Обов'язково. Приватизувати Майдан, тим більше таким чином, як намагалися зробити вони, не вдасться нікому", - сказав екс-секретар РНБО.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News