Тимошенко Ющенку змінювала систему координат. Зараз все гармонійно

П'ятниця, 7 жовтня 2005, 14:11

Президент Віктор Ющенко заявляє про консолідовані та гармонійні відносини уряду з Радою нацбезпеки та секретаріатом.

Про це він заявив на зустрічі із регіональними ЗМІ в п’ятницю.

"Ті люди, які зараз заходять в команду, володіють одним великим активом – це неполітична команда, це консолідований склад уряду, який гармонізований в своїх стосунках з РНБО, секретаріатом президента", - заявив Ющенко.

Він також повідомив, що його інформують про частоту зустрічей і діалоги.

"Я сподіваюся, що головний урок – командна єдність, консолідовані інтелектуальні зусилля і публічні рішення присутні. 11 міністрів це нові міністри. Я можу говорити, що це новий уряд, уряд з новим кліматом, де ви будете свідками публічних рішень, дискусій, професійної визначеності, командної поведінки", - зазначив Ющенко.

Говорячи про новий уряд, в якому велика кількість залишилась з попереднього, Ющенко наголосив, "що одні й ті самі люди при певний зміні координат можуть вести себе радикально по-іншому".

"Питання не в тому, що уряд мав дефіцит знань, чи дефіцит професійності. А акценти діяльності уряду почали радикально змінюватися з економічних і прагматичних і перейшли в політичну сферу", - зазначив президент.

"Ті тенденції, які виникали в економіці, спочатку списали на російських олігархів, потім на своїх, потім звинуватили, що Верховна Рада зрадила національним інтересам. Пересварилися з усіма", - сказав Ющенко.

На його думку, ця проблема є головною в попередній команді. "Я говорю не тільки про команду уряду", - додав він.

"Коли всередині команди почали шукати ворогів для того, щоб цей образ легалізувати, треба придумати мотив, якщо його немає. Потрібно придумати міф. Не важливо, чи йдеться про корупцію, чи про людей, які стояли на Майдані близько чи далі від Тимошенко чи від Ющенка", - сказав Ющенко.

"Головне - пересварити всю команду, і команда втратила довіру, командний дух", - зазначив він і наголосив, що він не називає персон.

"Я не називаю конкретні прізвища, щоб ми почали говорити про процес, що його потрібно вирівнювати", - зазначив президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування