Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко призначить Тимошенко побачення і все ще тримає її за руку

П'ятниця, 7 жовтня 2005, 15:19

Президент Віктор Ющенко збирається запросити екс-прем'єра Юлію Тимошенко і екс-секретаря РНБО Петра Порошенка на засідання Ради нацбезпеки.

Про це Ющенко повідомив на зустрічі із регіональними ЗМІ в п’ятницю.

"Я планую на одне із засідань Ради національної безпеки запросити Тимошенко, Зінченка, Порошенка і людей, які висловились відносно обставин чи фактів корупції", - зазначив Ющенко.

"І в присутності голови Верховного суду, генерального прокурора, голови Служби безпеки і прем’єр-міністра нового ми проведемо це засідання", - додав він.

Ющенко також повідомив, що пропонував екс-держсекретарю Олександру Зінченку надати документи, які б засвідчували факти корупції з боку Порошенка та інших.

"Коли я отримав заяву від Олександра Васильовича (Олександра Олексійовича Зінченка) ми домовились, що я її прийму тоді, коли він покладе свідчення хоча б по декількох фактах тих речей, про які говорив. На жаль, такі свідчення не покладено. Не покладено до сьогоднішнього дня", - зазначив Ющенко.

На питання щодо стану стосунків Ющенка і Тимошенко президент відповів: "У мене немає проблем у стосунках. Я своє відношення не змінив".

"Я свою руку не витягував із руки ні Тимошенко, ні Порошенка, ні Зінченка, ні кого. І не буду цього робить. Вони мої друзі, і я відношусь до них як до людей видатних, знакових, але їх прошу, разом з тим, мати мужність прийняти висновки, бути чесними мужніми в собі", - зазначив Ющенко.

Ющенко також вважає, що політичні і демократичні сили мають бути консолідованими.

В той же час Ющенко підкреслив, що зараз "треба зайняти прагматичну, чесну в ім'я України позицію, тоді все буде зрозуміло і ясно: хто окривджений – пройде очищення".

"Їздити по другим країнам шукати підтримки – не гоже для національних інтересів. Не гоже. Хто б це не робив. Це прикро, і мені від цього болить. Треба бути послідовним, треба буть чесним", - сказав президент.

Він також зазначив, що у нього залишилась базова вимога до всіх: "Влада має будти єдина, працювати як одна команда в єдиному командному дусі. Не творити інтриг, не приймати по лісах інші рішення, які не відповідають державним цілям, і працювати на Україну і українську демократію", - зазначив Ющенко.

"Переконаний, що це ключова тема, яка може об’єднати навіть тих людей, які зараз по відомим причинам вийшли з команди, і поки що мені здається, живуть емоційно", - додав Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування