Ющенко збільшить Київ у півтора рази й посадить калину

Субота, 8 жовтня 2005, 14:27

У результаті реалізації нової концепції розвитку й градобудівництва Київ одержить додаткові 20 млн. кв. метрів житла.

Про це заявив президент Віктор Ющенко після огляду презентації концептуальних проектів забудови Києва, що пройшла в суботу в Києві.

"Київ має близько 50 млн. кв. метрів (жилої площі). Якщо взяти й підсумувати в цьому контексті всі нові проекти, ці проекти дають ще одну третину Києва. На 20 із зайвим млн. кв. метрів збільшиться житловий масив Києва", - сказав президент.

За його словами, значна частина основних нових територій з'явиться за рахунок близько 7 тис. га промислових територій, що звільнилися, таких як завод "Арсенал", 5 тис. га - за рахунок ревізії раціонального використання площі, що сьогодні перебуває в підзвітності Міністерства оборони.

Ющенко також повідомив, що в Києві найближчим часом буде реалізований проект пам'ятника жертвам голодомору 1932-1933 років, у рамках якого буде посаджений калиновий гай на схилах Дніпра.

"Ми розглядали кілька проектів, які ми у вівторок через процедуру створення громадських рад почнемо реалізовувати", - заявив Ющенко.

За його словами, перша частина проекту почнеться з того, що вже в листопаді на схилах Дніпра, які прилягають до парку Слави, буде посаджений калиновий гай.

"Планується посадити від кожного села, що потерпів від голодомору 32-33 років, калину й зробити калиновий гай", - сказав Ющенко.

"Мова йде про 8-10 тисячі калин на схилах Дніпра, які будуть повернені на схід... Це буде якоюсь мірою візитна картка Києва, а також глибока повага історії наших предків", - додав президент.

Він також відзначив, що найближчим часом у Києві буде створений парк української історії від Трипілля до сьогоднішнього дня.

Ющенко заявив, що в майбутній вівторок, 11 жовтня, будуть сформовані громадські ради, які почнуть дискусію й експертний аналіз проекту забудови київської набережної від моста Патона до масиву Корчувате-2 (мікрорайон Нижня Теличка).

За словами президента, у рамках забудови території від моста Патона по правому березі до Корчуватого-2 пропонується будівництво декількох мікрорайонів, на базі яких "зроблена концепція виходу до Дніпра".

За словами Ющенка, по всіх цих проектах буде проведений міжнародний конкурс. "Мова йде про десятки мільярдів доларів інвестицій, які ми плануємо на найближчі 5 років по розвитку цієї території", - відзначив Ющенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:23
На Донеччині росіяни вдарили по житловому сектору: загинула жінка
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
Усі новини...