Єхануров відзвітувався перед США, як він готовий до СОТ

Вівторок, 1 листопада 2005, 16:17

Прем'єр Юрій Єхануров заявляє про виконання Україною всіх умов для підписання із США протоколу про доступ на ринки товарів і послуг, що треба для вступу України у Світову організацію торгівлі.

Про це Єхануров сказав під час зустрічі з американськими політологами у Фонді Карнегі у Вашингтоні, передають Українські новини.

"Україна істотно просунулася в переговорному процесі із США. Під час переговорів ми виконали всі основні раніше передбачені умови", - сказав Єхануров.

Він додав, що після цього американська сторона поставила додаткові запитання, на які українська сторона зараз намагається оперативно дати вичерпні відповіді.

Єхануров зазначив, що Україна прийняла закон, яким уже зараз на 80% узгодила ставки мита із нормами, обов'язковими при вступі у СОТ.

Прем'єр також наголосив, що Україна уважно ставиться до побажань США стосовно імпорту курячого м'яса в Україну.

Україна також сподівається на розуміння США стосовно поступового скасування експортного мита на брухт чорних металів і заборони на брухт кольорових металів.

Крім того, з його слів, Україна вивчає питання підтримки сільського господарства в переговорах зі збільшення квоти імпорту цукру-сирцю з 260 тис. тонн до 408 тис. тонн.

Єхануров підкреслив, що підписання протоколу з СОТ із США буде означати фактичну підтримку США вступу України у СОТ й стане добрим сигналом для інших країн, з якими Україна ще веде переговори з СОТ, насамперед з Австралією.

На сьогодні Україна вже підписала 38 двосторонніх протоколів про доступ на ринки товарів і послуг із країнами-членами робочої групи з розгляду заяв України про вступ у СОТ.

Серед протоколів, які ще треба підписати для вступу України у СОТ, найважливіші - із США й Австралією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування