Піскуну загрожує кримінальна справа через отруєння Ющенка

Середа, 2 листопада 2005, 15:15

Слідча комісія з розслідування отруєння Віктора Ющенка після призначення генпрокурора вимагатиме порушити кримінальну справу за фактом недбалості з боку керівництва ГПУ по розслідуванню цієї кримінальної справи.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова слідчої комісії Володимир Сівкович.

Сівкович заявив, що в тому, що справа з отруєнням Ющенка дотепер стояла на місці, "винувата Генеральна прокуратура, яка поставилася до розслідування халатно".

За його словами, після того, як кримінальна справа за фактом недбалості буде порушена, можна буде з'ясувати, хто конкретно з працівників Генпрокуратури винуватий у затягуванні справи - генпрокурор, слідчий або інші посадові особи.

"Такого не може бути, щоб президент був потерпілим, за цим фактом порушено кримінальну справу, а Генпрокуратура нічого не робить", - відзначив Сівкович.

Він також заявив, що колишній генпрокурор несумлінно здійснював контроль по розслідуванню цієї справи. За словами Сівковича, Піскун у середу, у ході засідання комісії, визнав, що він навіть не читав цю справу і тому не міг втручатися в її хід.

За словами Сівковича, Піскун заявив про те, що він поспішив із заявою про те, що факт отруєння Ющенка доведений.

Як відзначив Сівкович, "наскільки члени комісії зрозуміли зі слів колишнього голови СБУ Олександра Турчинова, у цій справі дотепер немає підозрюваних".

Експертиза по дослідженню зразків крові і шкіри потерпілого була призначена на 20 вересня, і тільки після цієї експерти можна довести факт отруєння, додав Сівкович.

За його словами, тепер керівник судово-медичної експертизи проводить переговори з клініками трьох країн, зокрема, з англійською і чеською, про можливість проведення такої експертизи.

Сівкович повідомив, що комісія має інформацію про те, що Ющенко має дати аналізи для проведення судмедекспертизи в грудні.

"Ліга", "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News