Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ у четвер чекають пробки і синьо-жовті стрічки?

Середа, 2 листопада 2005, 16:23

100 тисяч таксистів мають намір взяти участь у всеукраїнській акції протесту.

Про це в середу на прес-конференції повідомив голова професійної спілки таксистів України Василь Попік.

За його словами, акція розпочнеться у четвер, і буде безстроковою - поки влада не задовольнить вимоги автоперевізників.

За його словами, профспілка попереджала про акцію, проте влада проігнорувала заяву, і тепер вони звертаються до останньої інстанції – глави держави. Таксисти просять президента Віктора Ющенка не допустити ухвалення парламентом в другому читанні законопроекту №6281 "Про внесення змін до закону України "Про автомобільний транспорт".

Зокрема, вони просять, щоб з цього документа була вилучена державна реєстрація таксі з позначкою в техпаспорті, а також додаткова сертифікація машин і устаткування.

Також таксисти проти встановлення касових апаратів в автомобілях і державного регулювання тарифів.

У разі ухвалення проекту без урахування побажання таксистів, вони просять президента ветувати закон.

Також таксисти вимагають від президента здійснити негайні кроки з демонополізації ринку пального і зниження цін на бензин і скраплений газ. Ще одна вимога - заборонити експорт скрапленого газу за межі України, або підвищити митний збір на даний експорт.

За словами Попіка, у середу з 21.00 до 24.00 до Києва з'їдуться таксисти з регіонів, і з 8.00 третього листопада вони розпочнуть акцію протесту в центрі столиці.

Він наголосив, що скористатися послугами таксі кияни зможуть: тобто, рух не блокуватиметься, але значно сповільниться.

Попік відзначив, що акція йтиме по наростаючій, але при цьому вулиці міста не будуть заблоковані - таксисти мають намір "завдати максимального удару по владі, але не по громадянах". Епіцентр акції знаходитиметься в центрі Києва, але протестувальники не блокуватимуть під'їзди і виїзди зі столиці.

Він також зазначив, що з 10.00 завтрашнього дня акція протесту таксистів розпочнеться в усіх регіонах України. Таксисти рухатимуться поволі автомагістралями своїх регіонів. Таксисти пропускатимуть тільки спецмашини – швидкі, пожежні тощо.

"Ми стоятимемо до певних кроків з боку влади", - заявив Попік.

Як пише газета "Сегодня", в листівці від ПСТУ до київських таксистів рекомендується: "Рухайся зі швидкістю не більше за 40 км/год. із синьо-жовтою стрічкою на антені і включеним світлом. Проїжджаючи повз органи влади, включи звуковий сигнал".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...