Судді, який скаржився на Порошенка, не дарували шикарну квартиру?

Четвер, 3 листопада 2005, 13:30

Голова Вищого господарського суду Дмитро Притика заперечує обвинувачення депутата Юрія Кармазіна (фракція "Наша Україна") в одержанні хабара в розмірі 1,5-2 млн. доларів у вигляді квартири в елітному будинку в Києві по вулиці Грушевського, 9-А.

Про це Притика повідомив журналістам, передають Українські новини.

Притика сказав, що його дружина не має квартири в цьому будинку.

За його словами, він не бачив обвинувачень Кармазіна в ефірі "5 каналу" і тому звернувся до каналу із проханням передати йому відеокасету із записом заяв Кармазіна.

Притика повідомив, що після того, як він одержить і перегляне касету та переконається, що Кармазін дійсно робив такі заяви, він буде змушений звернутися до суду з позовом про захист честі й гідності.

"Звичайно, у цьому разі я змушений буду подати до суду", - сказав Притика.

Він припустив, що також спробує особисто зустрітися з Кармазіним, щоб обговорити його обвинувачення. Зі слів Притики, він не знає, що спонукало депутата зробити такі заяви.

"Навіть не здогадуюся, чому це він міг так сказати, провести кампанію проти мене", - сказав він.

Разом з тим, на думку Притики, обвинувачення Кармазіна можуть бути викликані політичними причинами у зв'язку з виборами Верховної Ради в 2006 році.

Притика також допускає зв'язок цих обвинувачень із повідомленнями в ЗМІ про те, що він братиме участь у виборах Ради за списком тієї чи іншої політичної сили.

"Конкуренція, напевно, дуже велика й кожен претендент на місце в списку, таким чином, зможе вибороти своє місце", - зазначив голова Вищого госпсуду.

Разом з тим, зі слів Притики, він поки що не одержував конкретних пропозицій від блоків або партій щодо участі у виборах за їхніми списками.

"Я не сказав би, що я маю такий намір (брати участь у виборах Ради), але якщо будуть пропозиції реальні, то я звичайно можу погодитися", - сказав Притика, додавши, що через рік й 4 місяці завершується строк його перебування на посаді судді й голови Вищого госпсуду.

Він ухилився від відповіді на запитання, які політичні сили він підтримує, однак припустив, що навіть якщо погодиться брати участь у виборах, то не ввійде до першої п'ятірки в списку будь-якої сили, оскільки не був публічною особою.

Раніше Кармазін обвинуватив Притику в одержанні хабара в розмірі 1,5-2 млн. доларів у вигляді квартири в елітному будинку в Києві по вулиці Грушевського, 9-А. від компанії, що споруджує будинок, за сприяння в одержанні рішення суду.

Раніше у вересні Притика заявляв про тиск на нього з боку Порошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування