Єхануров познайомився з дружиною "у секті"

П'ятниця, 4 листопада 2005, 10:30

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров живе у двокімнатній квартирі депутатського будинку на бульварі Лесі Українки, чим зобов'язаний міністру фінансів Віктору Пинзенику.

Про це розповіла мама прем'єра Галина Єханурова в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Він (Єхануров) років десять живе у двокімнатній квартирі депутатського будинку на бульварі Лесі Українки. Та й то, за це житло вдячний своєму другові Пинзенику, до того родина жила в однокімнатній на Васильківській", - зазначила мама прем'єра.

У той же час Єханурова зізнається, що "з роками син усе рідше і рідше буває в гостях". "Коли був губернатором на Дніпропетровщині, то провідав усього пару раз, та на посаді прем'єра – один раз", - додає вона.

"Пообіцяв приїхати на день народження, до вечора прочекали, а його усе не було. Вже і пригощання охолонули. Коли біля шостої години дзвінок: "Мамо, готуй деруни!". Прибув із дружиною, онуком і невісткою. А через кілька годин - назад", - розповідає Єханурова.

"На рік Юра буває в мене разів п'ять-шість. Обов'язково з дружиною заїжджає, коли їдуть до свахи у Володимир-Волинський... Ми зі свахою, як два погони на плечах у Юри, - викинути гріх і носити важко", - додає вона.

Молодша сестра Єханурова Світлана "тридцять п'ять років пропрацювала на заводі лаборантом, зараз потрапила під скорочення". Про дитинство згадує, що вони з братом "як усі - то сварилися, то мирилися".

"У нас-то різниця усього 4 роки. Я була дуже язикатою, постійно дражнила Юру. Відійду на безпечну відстань, щоб не зміг наздогнати, і давай обзиватися", - зізнається вона. Але в той же час додає: "Мама багато працювала, і брат змушений був возитися зі мною - брати на футбол, гру у війнушки".

На питання, чи дражнили Єханурова чужі хлопці, говорить: "Спробували б! Він умів за себе постояти".

"Правда, Юрі страшенно не подобалося, що мама - учителька. Адже через це йому потрібно було обережно у футбол грати, боячись м'ячем зачепити чуже вікно, не лізти без приводу в бійку... Хлопці любили повторювати: "А вчительський син теж з нами був!", - додає вона.

Про одруження прем'єра сестра згадує: "Через постійну зайнятість одружився тільки у 26 років, займаючи високу посаду директора заводу. З майбутньою дружиною познайомилися, як люблять самі згадувати, "у секті" - у Вищій партійній школі. Олена на той час була інженером у проектному інституті".

На питання, чи звертаються до них із проханням вирішити особисті проблеми, мама Єханурова говорить, що "дуже часто" звертаються. "Востаннє ми з дочкою передали синові цілу пачку конвертів. Там і прохання допомогти вирішити питання з приміщенням спортивної школи, з ремонтом лікарні, церкви", - зауважує вона.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування