Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антикризові менеджери згадали, як Кучма під горілку розмовляв з Путіним

П'ятниця, 4 листопада 2005, 11:09

Президент Міжнародної групи з попередження криз Гарет Еванс вважає, що потенціалу до виникнення серйозної кризи в Україні немає.

Про це він повідомив під час неформального спілкування з журналістами в Києві.

"Ми не бачимо потенціалу для виникнення якогось конфлікту в Україні, тому що всі суперечки які виникають, вирішуються тут на місці дуже гарно", - сказав Еванс. Втім, група не передбачала виникнення кризи в листопаді-грудні минулого року.

Він також зазначив, що в Україні "прийшов період стабільності, і все тепер розвивається так, як це має бути".

Еванс сподівається, що питання реприватизації в Україні підніматись більше не буде, і в Україну прийдуть потужні інвестори.

Під час зустрічі із президентом Ющенко розповів "про політичну картину, що склалася в Україні напередодні чергових парламентських виборів, і Ющенко назвав її особливою", повідомляє прес-служба президента.

Перед зустріччю колишній єврокомісар із зовнішніх відносин і голова групи Кристофер Патен зазначив, що хоче почути від Ющенка його думку про те, що відбувається, "те, що він вважає, що буде відбуватись на майбутніх виборах. І як, незважаючи на таку турбулентність політики він вважає, можна розвивати українську економіку".

За його словами, політика попереднього президента стосовно ЄС була нечіткою.

"Я пригадую нашу зустріч з президентом Кучмою в Ялті. І в кінці зустрічі – великий банкет. Це проходило під великим наметом і з виглядом на море. Ікра, горілка, шампанське... І десь в середині цього обіду, якийсь помічник приносить мобільний телефон пану Кучмі", - розповів Патен.

"І він сказав: "Я перепрошую, але це особистий дзвінок від президента Путіна". І тоді вони там щось жваво обговорювали, щось з днем народження і як ваша дружина... І я не думаю, що це була така випадковість з боку того чи іншого. Єдине, що мені тоді хотілось дізнатись, чи взагалі там був хто-небудь", - зазначив він.

А Еванс додав, що тоді, коли Кучма був з ними, "то він справді висловлювався за партнерство Європи з іншими структурами".

"А коли він був у Росії він говорив про зовсім інші речі. І, дякуючи вашій роботі (журналістській), ми завжди читали і те, про що він говорив, коли зустрічався з паном Путіним, як і ми чули те, що він говорив, коли зустрічались з нами", - розповів він.

До правління Міжнародної групи з попередження криз також входять Віктор Пінчук, Григорій Явлінський, Джордж Сорос, Уеслі Кларк, Емма Боніно та інші.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...