Ющенко розказав Медведьку, по чому треба бити у фальсифікаторів

Вівторок, 8 листопада 2005, 12:00

Президент Віктор Ющенко закликає нового генпрокурора Олександра Медведька покарати винних у фальсифікації виборів та учасників руху сепаратизму.

"Головне завдання, яке стоїть перед новою владою і генпрокурором - з'ясувати, хто був фальсифікатором на виборах ", - сказав Ющенко, представляючи Медведька співробітникам у вівторок.

Він висловив незадоволення, що за це несуть відповідальність пересічні виконавці.

"Ми маємо кілька тисяч кримінальних справ – 900 чи 1200 доведено. Учителі, медики, бібліотекарі мають відмітку про судимість. Але ми б'ємо по холопі, а не по коню!", - зазначив президент.

Ющенко нагадав, що у списках виборців, нещодавно уточнених Центрвиборчкомом, на 1,1 мільйона виборців менше, ніж було в 2004 році.

"Куди вони поділися? Це була п’ята колона, яка через мультиплікатор вела країну до фальсифікації", - сказав президент.

"Резонно постає питання: де справа про електронний сервер? Там можна шукати високих організаторів фальсифікації виборів. Я не думаю, що нація повірить у справедливість, засновуючись на кількості засуджених вчителів чи лікарів", - зазначив Ющенко.

Він також поставив вимогу закінчити справу про сепаратизм: "Мушу продовжити далі і нагадати про Сіверодонецьк, про південну автономію, про потуги прояву сепаратизму. Ці люди робили прямі заклики до розкрою карти України. Чому Генпрокуратура зайняла позицію амністії в цьому питанні? Ця позиція потребує термінової зміни!".

Як відомо, зараз в Генпрокуратурі порушені справи проти екс-губернатора Харківщини Кушнарьова та голови Луганської облради Тихонова, які були учасниками з'їзду в Сіверодонецьку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування