Екс-губернатор не задоволений, що його звільнив не Ющенко, а партія

Середа, 9 листопада 2005, 14:47

Екс-губернатор Луганщини Олексій Данілов заявляє, що його звільнили з посади через його симпатію до Юлії Тимошенко.

"Це політичне звільнення з роботи", - сказав він на прес-конференції в Києві.

Данілов додав, що звільняти його через соціально-економічні показники у регіоні, яким він керував, підстав не було, адже в останні 9 місяців Луганщина перебуває на перших місцях серед інших регіонів за багатьма показниками.

Крім того, Данілов вважає, що рішення про його звільнення приймалося не у секретаріаті президента, а на засіданні політради "Народного союзу Наша Україна".

"Таким чином, я вважаю, що це рішення приймав не президент, а приймали інші. Віктор Андрійович (Ющенко) тільки підписав його. Я це з'ясував", - сказав він.

Екс-губернатор висловив жаль з приводу того, що у прем'єра Юрія Єханурова "не знайшлося після його призначення жодної хвилини поспілкуватися" з ним. Водночас, додав він, "у Юлії Володимирівни (Тимошенко) таких проблем не було".

"Ми спілкувалися з нею в режимі on-line", - додав він.

Данілов не виключив, що посісти губернаторське крісло може людина секретаря РНБО Анатолія Кінаха, тому що саме Кінах, за словами Данілова, свого часу досить активно відмовляв його переглянути умови приватизації Сєверодонецького "Азоту".

Він також повідомив, що йому неодноразово пропонували вступити до НСНУ, але він не зробив цього, бо вважає, що людина, яка керує областю, повинна займатися не політикою, а винятково соціально-економічним розвитком регіону.

За словами екс-губернатора, він ще не прийняв рішення щодо можливості вступу у БЮТ, бо у цьому блоці, зазначив він, достатньо "поважних людей", які можуть іти на парламентські вибори від цієї політичної сили.

Відповідаючи на запитання, чи буде він оскаржувати своє звільнення у судовому порядку, Данілов сказав: "Ні про який суд не йдеться". "Звичайно, я не буду звертатися ні до якого суду, я розумна людина і знаю, що відбувається", - додав він.

Разом з цим Данілов поки що не може сказати, чим саме він займатиметься надалі, бо має дочекатися, коли йому "хтось зателефонує з Секретаріату президента і подякує чи не подякує". "І тоді вже буду приймати рішення", - сказав він.

Як відомо, у вівторок Ющенко підписав указ про звільнення голів Луганської та Запорізької облдержадміністрацій.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування