Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин спробував нападати на Єханурова, але його захистив Ющенко

Середа, 9 листопада 2005, 16:15

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не задоволений рівнем співпраці уряду з парламентом.

З такою заявою Литвин виступив під час розширеного засідання Кабміну за участю Ющенка, присвяченому підсумкам роботи за 9 місяців.

"Я прочитав у зверненні президента, що уряд запропонував нову модель співпраці з парламентом. Але мене питають депутати: "Хто покаже цю модель, якщо це не державна таємниця?". Якщо вважати ефективною моделлю спілкування через пресу або відсутність відповідей на звернення парламенту – то це тупиковий шлях", - сказав Литвин.

"Немає жодних консультацій у питанні кадрової політики. Якщо виходити з того, що Верховна Рада – це фабрика законів, то це помилкова лінія!" – додав спікер.

Литвин також сказав, що уряд відмовляється виконувати закони і постанови Верховної Ради. "Тоді давайте взагалі розпустимо Верховну Раду! Це хвороба, але після 1 січня (коли вступить в дію політреформа) піде швидке одужання", - зазначив Литвин.

Він розкритикував уряд за підвищення зарплат міністрам та іншим чиновникам: "Якщо так думали побороти корупцію, то ми перекрили шлях до народу і підірвали довіру людей".

За словами Литвина, це йому нагадало 1990 рік, коли на підвищення зарплати для себе пішло керівництво Компартії України.

Литвин також висловив незадоволення економічною ситуацією в країні.

Зокрема він відзначив, що міністри і губернатори у своїх виступах в негараздах звинувачували економічну політику – яка, нагадав спікер, є реалізацією передвиборчої програми Ющенка.

Водночас, президент Ющенко у своєму виступі захистив Юрія Єханурова. "Прем’єр на роботі 48-й день, і він не встиг натворити зла. Тому не гоже обрізати йому крила".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...