Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров пообіцяв дітям подарунки, а Івченку - втрату портфелю

Четвер, 1 грудня 2005, 10:10

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров заявив, що подав президенту подання про розмежування посад заступника міністра палива і енергетики і голови "Нафтогазу".

Так він відповів на питання про невдалі переговори, які проводить керівник "Нафтогазу України"-заступник міністра ПЕК Олексій Івченко, виступаючи у парламенті в четвер.

"Делегації наші українські очолює міністр енергетики Плачков. "Нафтогаз України" підпорядкований зараз міністерству. Я подав подання президенту про розмежування посад заступника міністра і голови "Нафтогазу". Таким чином господарська діяльність і державна діяльність буде розведена", - заявив він.

На питання про те, яка саме ціна на газ встановлена в бюджеті на 2006 рік, Єхануров відповів:

"Ціни на газ в бюджеті закладені ті, які ми підписали з нашими основними постачальниками. Зараз йде, прямо скажемо, непростий, складний переговорний процес з Російською Федерацією, з "Газпромом", і з Туркменістаном".

На питання про те, яким чином він піде на вибори і чи піде він в списку НСНУ, Єханурова відповів: "Я так думаю, що про вибори поговоримо дещо пізніше. На сьогодні ніяких офіційних рішень немає".

На зауваження депутатів, що під час обговорення проектів законів в парламенті присутні лише заступники профільних міністрів, які не в змозі ухвалювати певні рішення, прем'єр визнав, що "уряд недостатньо співпрацює з парламентом".

"Уявіть, цей міністр прийшов лише 1,5-2 місяці тому. Ну, дайте ж їм розібратися в справах", - сказав він.

Єханурова також додав, що сприймає критику і пообіцяв: "Як тільки ми розберемось з бюджетом, піде нормальна робота".

На питання про нестачу коштів на новорічні дитячі подарунки, прем'єр пообіцяв: "Звертаюся до підприємців. Кожна дитина має отримати подарунок, а джерела ми знайдемо".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...