Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко сходив на Печерськ, щоб переконатися, чи був дзвінок від Литвина

П'ятниця, 2 грудня 2005, 14:06

Колишній майор Микола Мельниченко та екс-депутат Олександр Єльяшкевич провели зустріч із головою Центрвиборчкому Ярославом Давидовичем.

Про це "Українській правді" повідомив соціаліст Микола Садовий.

"Учора у присутності 5 депутатів від фракції СПУ, в тому числі і мене, Мельниченко й Єльяшкевич мали зустріч з Давидовичем у ЦВК, де обговорювали питання щодо розгляду заяви Мельниченка про поновлення його депутатом", - сказав Садовий.

За його словами, з тієї розмови стало зрозуміло, що "ніхто не бажає відновлювати Мельниченка".

"Адже якщо Мельниченко буде у цій залі (сесійна зала Верховної Ради), тоді він щодня видаватиме якусь нову інформацію, і ця інформація стосуватиметься верхнього ешелону нашої влади. І це не вигідно", - зауважив депутат.

"На голову ЦВК вплив, безумовно, є. Якщо не прямий, то опосередкований. Я не думаю, що не було розмови з президентом, під час якої він висловив свою точку зору. Не думаю, що не було зустрічі або телефонного зв’язку, наприклад, з Литвином".

Водночас Садовий не погоджується, що своєю появою у ЦВК соціалісти самі на неї тиснуть. "Ми не чинимо тиск, ми просто ініціюємо зустрічі, щоб цю заяву розглянули в ЦВК відповідно до закону".

При цьому Садовий упевнений, що розгляд заяви Мельниченка обов'язково відбудеться, оскільки ЦВК має це зробити відповідно до закону "Про звернення громадян...".

За словами депутата, в четвер Давидович заявив, що "у п’ятницю він буде зайнятий проблемами щодо виборчих округів, а у суботу або в неділю, можливо розглянуть це питання".

Водночас, як повідомили "Українській правді" у прес-службі ЦВК, заява Мельниченка у жодному разі не розглядатиметься на вихідних. За словами представників прес-служби, "можливо, це буде понеділок або вівторок, ми повідомимо про це додатково".

Як відомо, на парламентських виборах 2002 року Мельниченко був включений у виборчий список СПУ під N15, однак тоді ЦВК України відмовила йому в реєстрації.

Соцпартія це рішення намагалася оскаржити у Верховному Суді, але безрезультатно.

У четвер голова ЦВК повідомив журналістам про те, що надійшла постанова Верховного Суду, яка скасовує попереднє судове рішення від 2002 року, що підтверджувало законність зняття Мельниченка з реєстрації кандидатом у народні обранці.

Тим часом комісія Верховної Ради з розслідування організації скандалу із записами колишнього майора запрошує Мельниченка дати свідчення комісії на її засіданні 7 грудня.

Про це заявив із трибуни Ради голова комісії, представник фракції партії "Вперед, Україно" депутат Віктор Драчевський.

Українська правда, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування