ПТАШИНИЙ ГРИП ДОБРАВСЯ ДО УКРАЇНИ

Субота, 3 грудня 2005, 12:15

У двох районах Криму - Радянському і Нижньогорському - виявлений вірус пташиного грипу підтипу Н5.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі Мінагрополітики.

Вірус пташиного грипу встановлений методом ПЦР (полімерізноціпна реакція) виявлена ДНК грипу птахів підтипу Н5 у домашньої птиці - курей і гусаків у селі Некрасівка і пмт Радянське (Радянського району), у селі Ізобільноє й Ємельянівка (Нижньогорського району).

У прес-службі підкреслили, що матеріали будуть спрямовані для дослідження і підтвердження діагнозу в рефенс-лабораторію Англії або Італії.

2 грудня в селах Радянського, Нижньогірського, а також Джанкойського районах Криму зареєстроване масове захворювання і загибель домашньої птиці усіх видів (курей, гусаків, качок, індиків). Усього загинуло більш 1,5 тис. голів птахів.

В усіх трьох районах, де зафіксований масова загибель птиці, введено карантин. Домашня птиця в цих районах буде повністю знищена.

Як повідомили агентству в Державному департаменті ветеринарної медицини України, у населених пунктах, де попередньо встановлений діагноз високопатогенного грипу птиці, буде проведений повний вибій домашньої птиці.

У департаменті відзначили, що за людьми, які контактували з хворими птахами, буде встановлений постійний медичний контроль.

На суботу також заплановане засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті міністрів.

Міністр агарної політики Олександр Баранівський уже побував у Криму і створив кризову групу з фахівців і вчених, що працює в автономії.

У Криму заборонений продаж курятини на ринках. У ніч на суботу в райони автономії, де почався падіж птиці, виїхали працівники єдиної в Україні Донецької спеціалізованої лабораторії.

За інформацією агентства, до карантинних заходів будуть залучені військовослужбовці української армії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування