Мельниченко носив диктофон "під серцем" і записав скрип пружин дивану

Понеділок, 5 грудня 2005, 10:07

Екс-майор Микола Мельниченко наполягає на тому, що саме він особисто вів записи у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.

Про це він заявив на прес-конференції в понеділок.

За його словами, він носив диктофон "під серцем" і "власноруч ставив його під диван і забирав його звідти".

На доказ своїх слів він продемонстрував фрагменти записів із незрозумілими звуками, які сам Мельниченко охарактеризував "як скрип пружин дивану в кабінеті Кучми".

Мельниченко також спростував заяву екс-керівника Управління держохорони Сергія Кислова про те, що він не міг один заходити до кабінету Кучми.

У свою чергу Єльяшкевич заявив, що "дійсно Мельниченко заходив (в кабінет) не один, а з колегами". "На цих записах (фрагменти з незрозумілими звуками) ви можете почути, як Мельниченко тихо розмовляє з колегами", - пояснив він.

Після заяви екс-майора і Єльяшкевича присутні в зали представники Управління держохорони зробили спробу спростувати його заяву.

Так, полковник Володимир Косарев, який був заступником коменданта в адміністрації президента, коли там працював екс-майор, завив:

"Коли Мельниченко був у нас, уявіть, як вони заходили. Одна людина була на дверях, Мельниченко заходив туди раз на три дні, а може й на тиждень. Заходить технічний персонал один раз на тиждень. У присутності моєї людини, вони оглядали кабінет. Скажіть, як він мін засунути під диван диктофон?"

"Це перше, по-друге, дорогенький мій", – сказав він, дивлячись на Мельниченка, "ти мені не моргай тут як дівчині, а то він підморгує й посміхається".

На це Єльяшкевич сказав: "У Мельниченка є беззаперечні докази, що він записував власноруч Кучму, але в цей момент ті, хто боїться відповідальності за прикриття злочинів Кучми, перебувають тут і намагаються не дати журналістам зрозуміти цінність цих доказів".

На запитання журналістів, чи записував він Євгена Марчука, Мельниченко відповів: "Розмови Марчука задокументовані, розмови Медведчука також задокументовані".

За годину спілкування з журналістами Мельниченко розмовляв з журналістами близько десяти хвилин. Увесь інший час виступав Єльяшкевич. На всі незручні запитання він відповідав звинуваченнями на адресу журналістів, які їх ставили. Зокрема, Єльяшкевич звинувачував журналістів у слугуванні режиму Кучми.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування