Березовський знає, що Мельниченко – псих і агент спецслужб Росії

Середа, 7 грудня 2005, 10:01

Російський опальний олігарх Борис Березовський заявляє, що колишній майор охорони президента Леоніда Кучми Микола Мельниченко є агентом російських спецслужб.

"Мельниченко, безумовно, є агентом російських спецслужб. Саме тому він багато разів бував у Москві", - сказав Березовський в інтерв'ю газеті "Дело".

Завдання Мельниченка, на думку олігарха, полягає в дискредитації записів, якими він володів і володіє.

"Жодних сумнівів немає в тому, що ці записи справжні... І мені здається, що зараз російські спецслужби грають в одну дуже важливу гру. Суть її полягає в тому, щоб дискредитувати і самого Мельниченка, і, таким чином, зроблені ним записи", - сказав він.

Березовський також вважає, що ці записи робилися під керівництвом російських спецслужб для того, щоб одержати компромат на Кучму, "щоб зробити його абсолютно керованим".

"Тому все, що відбувається зараз, потрібно розглядати не з позицій того, що говорить Мельниченко. Його слова не мають жодного значення. Він не самостійний і, на мій погляд, психічно неврівноважений", - відзначив він.

Березовський також заявив, що з боку Мельниченка спостерігається "нескінченна черга шахрайств, зрадництва, глибокої непорядності", тому, сказав він, говорити про те, що Мельниченко насправді передав у Фонд громадських свобод "складно".

"Єдине, справжність самих записів, самих розмов, принаймні у важливих фрагментах, була підтверджена американським інститутом", - додав він.

Березовський також не може сказати, чи володіє він повним обсягом записів, оскільки "про це знову ж таки може говорити тільки Мельниченко".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...