Кондоліза Райс слухала пісні з Майдану і вирішила підтримати вступ України в НАТО і ЄС

Середа, 7 грудня 2005, 11:05

Держсекретар США Кондоліза Райс підтримує вступ України до НАТО, Європейського союзу та Світової організації торгівлі.

"Якщо Україна вирішить, що ваше майбутнє в НАТО, Америка допоможе це зробити", - cказала Райс під час виступу перед студентами в університеті ім. Шевченка в Києві.

"Коли Україна буде готова, двері НАТО будуть відкриті перед вами", - заявила вона і наголосила, що всі члени НАТО мають міцну демократію та борються з корупцією. За її словами, саме це країни НАТО очікують і від України.

Райс також пообіцяла допомогу США на "втілення політичних і економічних реформ в Україні, щоб досягнути членство в ЄС і СОТ".

"Ми дуже хочемо, щоб Україна була членом СОТ, і наполегливо працюємо в цьому напрямку", - сказала Райс.

Вона додала, що українська та американська сторони мають провести "технічні зустрічі", а Україна – внести зміни до законодавства відповідно до вимог СОТ.

Райс також сказала, що Україна служить "якорем демократичної стабільності в Європі та Євразії". Вона додала, що події в Україні справили вплив на інші країни, де люди "мовчки терпіли і побоювалися заговорити".

"Через веб-логи в інтернеті, через веб-сторінки, через фотографії, через картинки і пісні, які ми бачили по сателітному телебаченню – голос України пролунав у таких державах як Ливан, Палестина, Киргизстан та Ірак. І вони надихнули тих громадян почати свої власні трансформації".

"Україна стоїть в авангарді кампанії реформ, які прокотилися сучасними кордонами свободи, від Кавказу до Близького Сходу", - додала вона.

На питання студентів, чи сильно відстала Україна у розвитку від США, Райс розповіла, що не слід "орієнтуватись на фіксовані стандарти".

"Україні краще подбати про політику, яка сприяла б економічному росту. І якщо ви їх запровадите, то самі здивуєтеся, як будете розвиватися в економічному плані".

Райс також наголосила, що економіка має спиратися на зовнішню торгівлю, і цьому має сприяти членство в СОТ.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...