Головатому погрожують посадити в тюрму?

Середа, 7 грудня 2005, 13:20

Голова Верховного суду Василь Маляренко обурений заявами міністра юстиції Сергія Головатого про корумпованість суддів.

Про це йдеться у заяві Маляренка, поширеній в середу.

За його словами, критика судового рішення у ЗМІ органами влади розцінюється як втручання в діяльність суду і тиск на нього.

"В Україні такі дії згідно зі ст. 376 Кримінального кодексу визнані кримінально карними, оскільки відповідно до ст. 126 Конституції України вплив на суддів у будь-який спосіб забороняється, а згідно зі ст. 129 Основного Закону за неповагу до суду і судді винні особи притягаються до юридичної відповідальності", - зазначив Маляренко.

"Про що свідчать образи та приниження суддів у відповідь на ухвалене судове рішення, яке не подобається? Про що свідчать бездоказові узагальнення про "суддівську мафію", корумпованість та корпоративність суддів? Насамперед про слабкість посадової особи, яка подібним чином відповідає на судове рішення; про відсутність у неї правових аргументів для скасування чи зміни судового рішення", - зазначив Маляренко.

За його словами, це також свідчить про "невміння викласти аргументи (якщо вони є) до свідомості суддів, про відсутність елементарних адвокатських навичок".

"Адвокат, який володіє правовою культурою, ніколи не вдається до образ та принижень суддів, до страйків та ігнорувань судових процесів", - пояснив Маляренко.

На його думку, "галас з приводу судового рішення, образи суддів – це і самооцінка особи, вони є яскравим свідченням рівня її культури".

У своїй заяві Маляренко так і не назвав, кому саме він робить закид.

У той же час, єдиною посадовою особою, яка критикувала рішення суду та називала суддів "мафією", був міністр юстиції Сергій Головатий, говорячи про рішення Шевченківського суду від 21 листопада про поновлення Святослава Піскуна на посаді генпрокурора.

Тоді Головатий заявив, що судді вдалися до професійного злочину.

Він також зазначив, що суддів "покривало найвище судове керівництво країни – мафія суддівська".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...