Від Пинзеника частина депутатів побігла на з'їзд Тимошенко

Середа, 7 грудня 2005, 15:44

Депутати Володимир Філенко і Тарас Стецьків переконані, що самостійна участь політичної партії "Реформи і порядок" на парламентських виборах-2006 не призведе до розколу партії.

"Розкол у нас неможливий", - сказав Філенко на прес-конференції в середу.

Водночас він зауважив, що від ПРП відійшов Микола Томенко, і "частина ПРП побігла на з’їзд "Батьківщини".

"Ми ці тенденції розуміємо. Вони не є загрозливими для майбутнього партії. Вони не загрожують ПРП розколом", - додав він.

У свою чергу Стецьків зауважив, що мова йде про персональні рішення кожного політика.

"Я не бачу проблеми в тому, що ті чи інші люди перебігають в той чи інший мегаблок задля комфорту. Кожна людина сама приймає рішення", - зауважив Стецьків.

Філенко також переконаний, що БЮТ і НСНУ повинні створити на виборах спільний блок. За його словами, це дасть гарантовану перемогу такому блоку і можливість сформувати більшість у майбутньому парламенті.

Він підкреслив, що шанс об'єднається в БЮТ і НСНУ уже виникав 22 листопада на Майдані Незалежності, однак був утрачений.

Філенко сказав, що, незважаючи на це, він і Стецьків продовжують закликати Віктора Ющенка і Юлію Тимошенко сформувати спільний список на виборах. За його словами, до такого списку тоді могли б приєднатися і члени ПРП.

Філенко завірив, що у випадку формування спільного блоку "помаранчевих" сил для нього було б непринциповим, яким номером бути в таким списку - 200-м або 300-м.

У свою чергу, Стецьків вважає, що сьогодні існує шанс для об'єднання БЮТ і НСНУ. "Хоча й мізерний", - додав він.

Стецьків повідомив, що йому і Філенку пропонували ввійти в список як БЮТу, так і в список НСНУ. Стецьків підкреслив, що вважає це неможливим, оскільки, беручи участь у виборах окремими блоками, БЮТ і НСНУ будуть конкурувати між собою на виборах і в сумі одержать мінімальну підтримку виборців.

Як відзначив Стецьків, якщо БЮТ і НСНУ не об'єднаються на виборах, то він разом з Філенком запропонує ПРП самостійно брати участь у виборах. За його словами, у парламенті повинна бути політична сила, яка б була носієм і гарантом цінностей Майдану.

Крім того, Стецьків вважає, що як БЮТ, так і НСНУ повинні очистити свої виборчі списки від одіозних особистостей, що тягнуть униз свої політичні сили. Він також розцінює як недолік той факт, що ні НСНУ, ні БЮТ не запропонували у своїх списках нових людей.

УНІАН, Ліга



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...