Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров буде вчитися в Росії і проти воюючих зрадників

П'ятниця, 6 січня 2006, 12:30

Прем’єр-міністр Юрій Єхануров засуджує заяви "деяких політичних сил" щодо врегулювання газової кризи.

"Останніми днями можна було почути багато оцінок щодо перебігу переговорів та наслідків укладеної угоди. Думаю, що абсолютна більшість наших співгромадян вже розібралась на чиєму боці "воювали" і продовжують "воювати" деякі коментатори", - говориться в заяві Єханурова, розповсюдженій у п’ятницю.

"Переконаний, що недобре і навіть по-зрадницьки по відношенню до власного народу, коли деякі політичні сили не цураються наживати собі політичний капітал на проблемах країни", - наголошує він.

Єхануров наголосив, що Росія була і залишається нашим провідним партнером. "Більше того, ми вдячні нашим російським колегам за чергову наочну демонстрацію того, як треба захищати національні інтереси. Ми будемо старанними учнями", - іронізує прем’єр.

Від імені Уряду він подякував усім українцям, які підтримали українську владу під час "дуже складного і напруженого" переговорного процесу з Російською Федерацією.

Прем’єр пояснив, що газ до кордону України по ціні 95 доларів за 1000 кубометрів постачатиме компанія, обрана російською стороною. Отримувати на кордоні газ буде українсько-російське спільне підприємство, в статутний фонд якого українська сторона вкладе грошові кошти і керівника якого призначить українська сторона.

Прем’єр наголосив, що згідно з домовленістю, зміни ціни на газ та за транзит газу відбуватимуться тільки за умови згоди обох сторін.

За його словами, обов‘язково буде підписана міжурядова угода окрім контрактів між господарюючими суб‘єктами.

Єхануров повідомив, що ціна на газ для населення буде на рівні 45 доларів за тисячу кубометів. "Така вартість обумовлена тим, що президент і Уряд розглядають газопостачання для населення як питання соціальної безпеки. Основним чинником буде те, що населення споживатиме переважно український газ", - пояснив він.

"Я вже дав доручення зняти обмеження на використання газу для населення. І якщо хтось із місцевих начальників не виконав доручення і в помешканнях українців і досі холодно, до цих керівників будуть застосовані жорсткі санкції аж до звільнення", - наголосив прем’єр.

Він повідомив також, що ціна на газ для промислових об’єктів визначатиметься в залежності від рівня енергоспоживання і буде диференційованою.

Єхануров також привітав українську громаду з Різдвом Христовим. "Ми з Вами добре попереживали за нашу економіку, тепер можемо зосередитися на іншому. Православні та греко-католики сьогодні підуть до Церкви. Дехто залишиться вдома і просто відпочине.
Ми усі цього заслужили", - говориться в заяві прем'єра.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування