Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У виборах з'явився 43 учасник

Понеділок, 9 січня 2006, 17:14

Центральна виборча комісія має намір звернутися у Верховну Раду з проханням внести зміни до закону про вибори народних депутатів відносно можливості внесення в судовому порядку виборців у списки в день виборів.

ЦВК на засіданні в понеділок затвердила проект відповідних змін у даний закон.

Голова комісії Ярослав Давидович повідомив, що на сьогоднішній день у списки виборців внесено 36,3 млн. виборців, що на 1,3 млн. менше, ніж при голосуванні в ході останнього туру президентських виборів у грудні 2004 року (26 грудня).

При цьому, за його словами, тільки 10% виборців скористалися своїм правом перевірити правильність внесення їх даних у виборчі списки.

Глава ЦВК також відзначив, що "знаючи менталітет наших виборців, ЦВК допускає, що не всі вони скористаються таким правом до дня виборів" (26 березня).

Він відзначив, що відповідно до діючої норми закону, виборець може оскаржити не включення або неправильне включення себе в списки навіть за 2 дні до голосування.

ЦВК також зареєструвала 65 кандидатів у депутати за списком Селянської партії України, що стала 43 учасником виборчої кампанії.

Раніше ЦВК 4 січня відмовила в реєстрації даній партії через порушення при оформленні документів.

Таким чином, відзначив Давидович, станом на 9 січня ЦВК зареєструвала 43 суб'єкта на парламентських виборах і відмовила 10 політичним партіям і блокам.

З 9674 кандидатів, внесених у виборчі списки партій і блоків, що подали документи до ЦВК, зареєстровані кандидатами в народні депутати 7101.

ЦВК також зареєстрував кандидатів за партійними списками ряду партій і блоків, яким раніше було відмовлено в реєстрації через невідповідне оформлення документів.

Зокрема, ЦВК у понеділок зареєструвала додаткових кандидатів за партійним списком партії "Віче", блоку "За союз", партії "Екологічного порятунку "ЕКО +25%", партії "Нова сила", блоку "Влада народу", блоку НДП, а також Українського Народного Блоку Костенка і Плюща.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування