Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія тепер почала війну ще і з нашими "човниками" та лампочками

Четвер, 2 лютого 2006, 09:58

Росія ввела обмеження безмитного ввозу товарів, що можуть ввозитися на територію РФ фізичними особами.

Тепер без оплати на митниці в Росію можна ввезти тільки 35 кілограмів, повідомляє "Сегодня".

Коментуючи це рішення, прем'єр-міністр Юрій Єхануров відзначив, що обмеження, у першу чергу, стосується громадян України, Молдови і Грузії, які ввозять у Росію сільгоспродукти на продаж.

Самі російські митники мотивують "норму про 35 кіло" необхідністю боротьби з китайськими "човниками", що заповнюють країну своїми дешевими товарами.

В українській митній службі відмовилися коментувати рішення російських колег, відзначивши, що порядок безмитного перетину товарів через український кордон не змінювався. Власне, фізособи, як і колись, можуть увезти до 50 кілограмів товару в нашу країну.

Крім того, уряд Росії встановив квоту на ввезення в країну деяких видів ламп накалювання.

Як повідомляє РосБізнесКонсалтинг із посиланням на прес-службу російського уряду, відповідну постанову підписав прем'єр-міністр Росії Михайло Фрадков.

Уряд розпорядився ввести терміном на 3 роки імпортну квоту на ввезення на територію РФ електричних ламп накалювання потужністю не більше 200 Вт і на напругою більше 100 В, за винятком ламп ультрафіолетового або інфрачервоного випромінювання, галогенних ламп із вольфрамовою ниткою і рефлекторними лампами, у розмірі 136,7 млн. на рік.

При цьому імпортна квота на ввезення ламп накалювання в 2006-2008 роках розподілена між державами-експортерами з урахуванням пропорції, що склалася при імпорті даного товару в 2001-2003 роках і в першому півріччі 2004 року.

Квота на ввезення ламп накалювання для України складає 8 млн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування